Holdt 49 digitale foredrag i 2020

Aller helst vil foredragsholder Siri Bynke tilbake til idretten og klasserommene så fort som mulig. Men hun mener ADNO har lært mye av korona-hverdagen som kan utnyttes når ting blir normalt igjen.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Skjermbilde 2
Slik så et av de første nettforedragene til ADNO ut i vår.

– Vi skal definitivt fortsette å være fysisk tilstede. Jeg tror det er viktig for dialogen mellom publikum og foredragsholdere. Vi trenger å se hverandre. Samtidig har det også vært mange fordeler med digitale foredrag som vi kan ta med oss videre, forteller Siri Bynke, rådgiver i avdeling for forebygging i Antidoping Norge.

Hun har opparbeidet seg mye erfaring med digitale foredrag i annerledesåret 2020. Antidoping Norge hadde til sammen 178 foredrag for organisert idrett og idrettsfag/toppidrettsgymnas i 2020. 49 av disse var nettforedrag/webinar over skjerm. Foredragene hadde til sammen 5726 tilhørere.

Dopingkontrollør ringte på under foredrag

– Da alt stengte ned i mars, ble det jo mange avlysninger og vi måtte finne nye løsninger. Vi satt blant annet opp egne webinarer for trenere og ledere, og hadde digitale foredrag for landslag som gjennomførte samlinger på alternative måter, forteller Bynke.

Det første trenerwebinaret fikk for eksempel 129 deltagere fordelt på to økter. Det var tydelig et stort behov i starten av korona-perioden. Et digitalt foredrag for en landslagsgruppe husker hun spesielt godt.

– Idet vi skulle starte opp, ringte en dopingkontrollør på døra hos en av utøverne. Da var bobilen vår på plass for å teste. Det var et fint eksempel på hvordan ADNO hadde omstilt seg, smiler Bynke.

Kjører foredrag på nett

Nettforedrag vil være et tilskudd

Gjennom høsten var det lettere å holde fysiske foredrag og det ble en god kombinasjon av digitalt og fysisk oppmøte. Det kan det bli mer av i en normal hverdag også.

– Det å gjennomføre foredrag over nett kommer til å være et veldig godt tilskudd for oss. Det gir en mulighet til å si ja til ting vi ikke har hatt mulighet til tidligere på grunn av reisevei og avstand. Da kan vi for eksempel ha flere foredrag på en dag, der vi har måttet si nei tidligere på grunn av tid. Særlig for særforbund og kretsene kan dette åpne for flere muligheter. Det blir lettere å samle folk oftere.

Foredragsholderne i ADNO har opplevd at de har fått andre typer spørsmål under nettforedrag enn når de er i samme rom.

– Vi mister selvfølgelig muligheten til at folk kan komme bort til oss etter foredraget og spør oss om ting de lurer på. Vi får nok også en større dialog underveis og kan fange opp signal fra forsamlinga når vi er tilstede. Samtidig har vi mulighet til å bruke chattefunksjoner som gir deltagerne muligheten til å stille anonyme spørsmål underveis. Vi merker også at vi får spørsmål på digitale foredrag som folk ellers ikke hadde turt å spørre om. Det er fordeler med begge måter, som gjør at vi i en normal hverdag nok vil ha en kombinasjon av digitale og fysiske foredrag, konkluderer Bynke.

Interessert i antidopingforedrag, digitalt eller fysisk?

Ta kontakt med [email protected]