Hva er Dopingkontakten?

«Er Efedrin noe farlig?», «Finnes det noen trygge steroider?», «Er SARM ulovlig», «Funker testobooster?», «Jeg ønsker å gå ned i vekt raskt uten å miste muskelmasse, hva kan jeg bruke?»

Instagram dopingkontakten
På Dopingkontakten kan du spørre om kroppspress, trening og doping.

Dette er noen få av veldig mange spørsmål om doping som hvert år kommer inn på tjenesten Dopingkontakten.

Kjenner du deg igjen?

Dopingkontakten er en anonym samtale og informasjonstjeneste. Der får du svar fra fagpersoner som snakker med deg om det du måtte lure på om kropp, trening og doping. For å få raskt svar er det best om du kontakter oss når chatten er åpen (11-18 tirsdag-fredag) via chat eller telefon. Når du kontakter oss blir du ikke møtt med fordommer og stigma, men med nysgjerrige medarbeidere som vil diskutere spørsmålene du stiller med deg.

Ta kontakt med oss på Dopingkontakten.

All personinformasjon er hemmelig

Du kan trygt ta kontakt med oss om du vurderer bruk av doping. Kanskje har du brukt en stund og kjenner på noen bivirkninger du vil spørre om. Eller er du en bekymret pårørende eller jobber med ungdom. Alle kan trygt snakke med oss.

Utover avvergingsplikten er Dopingkontakten helt anonym. Lurer du på hva avvergingsplikt er? Det handler om at vi alle kan ha en lovpålagt plikt til å stoppe vold og overgrep. Les mer om det her.

Fagpersonene som jobber med Dopingkontakten holder all personinformasjon hemmelig. Vi kan ikke se IP-adressen din, og hos oss er vi fritatt fra å varsle resten av organisasjonen Antidoping Norge. Der betyr at du kan være helt åpen med oss uten at det får konsekvenser for deg enten du er i eller utenfor idretten.

Er du usikker på om du vil få noe igjen av å prate med oss? Prøv oss en gang da vel! En anonym samtale skader ingen, særlig fordi doping er komplekst og vanskelig. Derfor er det viktig å få nok informasjon før man eventuelt velger å ta en helserisiko.

Har du spørsmål om medisinsk fritak eller andre spørsmål som idrettsutøver? Da er det bedre å bruke denne siden.