Stor økning i ADNOs forebyggende aktivitet

219 nye Rent Idrettslag. 14 000 nye Ren Utøver-brukere. Stor økning i foredrag og stands.

Stor okning i adnos forebyggende aktivitet2
Antidoping Norge har opplevd en betydelig økning i den forebyggende aktiviteten i norsk idrett. Foto: Eirik Førde/NIF

Antidoping Norge har de siste årene opplevd en betydelig økning i den forebyggende aktiviteten i norsk idrett.

2017 har ikke vært noe unntak.

- I tillegg til generelt større oppmerksomhet omkring tematikken, bidrar NIFs tiltaksplan og nye krav til særforbund om handlingsplaner til bedre forankring, økt bevissthet og mer aktivitet, sier fagrådgiver Linda Olsen i Antidoping Norge.

La oss ta en titt på tallene.

  • Ren Utøver har fått 14 000 nye brukere i 2017. 10 557 av disse har fullført samtlige moduler av e-læringen. Til sammenlikning var antallet nye brukere henholdsvis 3500 og 8900 i 2015 og 2016.
  • 224 nye idrettslag har blitt med i Rent Idrettslag. Samarbeidsprosjektet mellom NIF og ADNO fikk de foregående årene 136 og 137 nye medlemslag.
  • Rent Særforbund-konseptet brer også om seg. I 2017 ble det holdt 41 møter og workshops med 28 ulike forbund. Dette er en økning fra foregående år.
  • ADNO tilbyr også gratis foredrag og stands for organisasjonsledd i norsk idrett. I 2017 har det så langt blitt holdt 210 foredrag eller stands, noe som er en betydelig økning sammenliknet med årene før (2015: 195, 2016: 180).
Attraktivt og tilgjengelig

Antidoping Norges fagrådgiver synes det er gledelig at det i mange idretter har blitt større bevissthet rundt viktigheten av å være aktive bidragsytere i det forebyggende antidopingarbeidet.

- Vi er også veldig glade for at flere utøvere aktivt oppsøker antidopingkunnskap. For oss er det viktig å være tilgjengelige, både gjennom gode verktøy på nett og foredragsholdere som kan dra ut og møte idrettsutøverne. Samtidig må vi være flinke til å holde tilbudet vårt både tidsriktig og attraktivt, sier Olsen.

I øyeblikket gjennomgår Rent Idrettslag-konseptet en større revidering, og i første halvår av 2018 vil en helt ny versjon foreligge.

- Dette blir et enda bedre verktøy for idrettslagene til å skaffe seg kunnskap og sette tematikken på agendaen, sier hun.