Hordaland tar standpunkt mot doping

Signerte samarbeidsavtale med Antidoping Norge.

Hordaland tar standpunkt mot doping9
Her signerer fylkesordfører Anne Gine Hestetun samarbeidsavtalen med Antidoping Norge og assisterende daglig leder Frode Hestnes. Foto: Hordaland fylkeskommune

Gjennom lokal mobilisering mot doping ønsker Antidoping Norge gjennom kommunale og fylkeskommunale samarbeid å forebygge doping lokalt. Antidoping Norge har allerede avtaler med Oppland, Sør-Trøndelag og Vestfold, og torsdag ble Hordaland den fjerde fylkeskommunen i rekken da de skrev under en avtale for to år.

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) representerte Hordaland, mens assisterende daglig leder Frode Hestnes var til stede for Antidoping Norge.

Les også:Asker med kommunal antidopingsatsing

Som en del av avtalen skal partene sammen ansette en prosjektmedarbeider i 40 prosent stilling. Vedkommende skal jobbe ut mot idretten og de videregående skolene i fylket, og øke kunnskapen om doping hos ungdom og de som møter ungdom.

- Hordaland er en av få fylkeskommuner som tar dette ansvaret, og ønsker å samarbeide om å forebygge bruk av dopingmidler blant ungdom, sier Frode Hestnes.

Nulltoleranse

Formålet med prosjektet er å gi unge mennesker tilstrekkelig med kunnskap og informasjon til å avstå fra dopingbruk, og i tillegg bygge opp under en tydelig nulltoleranse i sine nærmiljøer.

- Vi er glade for at vi med finansiering av Helsedirektoratet får muligheten til å inngå slike samarbeidsprosjekter. Vi ønsker også kontakt med andre kommuner og fylkeskommuner som tenker at dette er noe de ønsker å samarbeide om, sier Hestnes.

Les mer: Lokal mobilisering mot doping

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun er godt fornøyd med avtalen som ble signert torsdag, og det toårige prosjektet som starter opp 1. august.

- Svært verdifullt

- Arbeidet mot doping er en viktig samfunnsoppgave. Derfor prioriterte flertallspartiene penger til dette prosjektet i vårt budsjettvedtak i fylkestinget i desember, sier hun - og fortsetter:

- Doping er et samfunnsproblem, og idretten selv gjør en fantastisk jobb. De tar over 3000 dopingtester hvert år for å avdekke doping. At vi kan bidra til mer forebygging ser jeg som svært verdifullt, sier hun.

Les også:Lørenskog styrker arbeidet mot doping

Hordaland fylkeskommune har samarbeidet med Antidoping Norge tidligere, og har nå forpliktet seg igjen for to nye år. Hestetun mener det er viktig at man jobber inn mot ungdomsmiljøene.

- Som i alt folkehelsearbeid er det viktig å nå ungdommen for å bidra til gode holdninger. Derfor er jeg spesielt fornøyd med at prosjektet retter seg mot de videregående skolene våre, sier hun.