Avsluttet seminarturné i Rogaland

I forrige uke satte vi punktum for en rekke av seminarer arrangert i samarbeid med idrettskretser landet rundt.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Rogaland IK
Marie Omestad i aksjon under seminaret i Stavanger.

Antidoping Norge (ADNO) fylte 20 år i 2023. Som del av markeringen ønsket vi å sette opp seminarer i samarbeid med ulike idrettskretser.

Det første seminaret ble arrangert i Oslo i april og det siste i Stavanger i forrige uke.

Mellom Oslo og Stavanger har vi vært innom Tromsø (mai), Kristiansand (september) og Trondheim (oktober). Alle steder har de ulike idrettskretsene vært viktige medspillere og samarbeidspartnere, mens det noen steder har vært ytterlige lokale medarrangører. For eksempel var NFF Oslo med i Oslo, Universitet i Agder i Kristiansand og OLT Sørvest i Stavanger.

- Det har vært en fantastisk turne med veldig godt engasjement alle steder. Vi skulle selvsagt gjerne hatt flere frammøtte, det har vært mellom 30 til 60 på de ulike stedene, men jeg tror de som har vært der har opplevd godt utbytte. Det er utvekslet kunnskap, delt erfaringer og diskutert problemstillinger som er høyaktuelle blant idrettsutøvere og unge som trener, sier prosjektleder i ADNO, Marie Omestad, og legger til:

- ADNO har fått fine tilbakemeldinger som vi vil bruke i den videre utviklingen av antidoping og så har vi forhåpentligvis delt kunnskap og inspirasjon som vil kunne utvikle antidopingengasjementet i lokalmiljøer rundt omkring i Norge. Vi har allerede fått en rekke foredragshenvendelser i etterkant av seminarene.

Når vi først har vært rundt, har vi også benyttet anledningen til å møte andre målgrupper på vår reise. Det være seg for eksempel idrettslag, universiteter, videregående skoler eller Forsvaret.

ADNO takker idrettskretsene som har lagt til rette for seminarene og også andre samarbeidspartnere som har bidratt med viktige innlegg som del av seminarene.

Les også:

Antidopingutfordring til idretten i Trøndelag
- Jeg ble dopingtestet i 1979
­­­– En liten vekker

Langrennsløper Erik Valnes er godt i gang med skisesongen. I mai deltok han på seminaret vårt i Tromsø.