Antidopingutfordring til idretten i Trøndelag

Kretsen og ADNO inviterte til dopingseminar denne uka.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Microsoft Teams image 5
Kjell Bjarne Helland åpnet seminaret.

Det er bare halvannet år til verdens beste skiløpere samles til Ski-VM i Granåsen. Der håper vi det er de rene utøverne som får som fortjent.

Denne uka var Granåsen stedet for et seminar der ren trening og rettferdig idrett ble satt i fokus under overskriften «Doping er mer enn du tror – og nærmere enn du tror» sammen med Antidoping Norge.

Omtrent 30 personer hadde satt av kvelden til å bli oppdatert og engasjert.

ADNOs forskningssjef Fredrik Lauritzen snakket om dopingsaker i norsk idrett og hva som kjennetegner disse. Her ble for eksempel bekymringen rundt de mange kokainsakene adressert. Morten Heierdal fulgte opp med å si noe om trender og holdninger blant unge. Han pekte på at det er personene ute i idrettslagene som er de beste forebyggerne.

Videre ble det holdt et interessant innlegg fra tidligere proffsyklist Atle Kvålsvoll om en idrett som har hatt sine dopingutfordringer og hvordan antidopingarbeidet har utviklet seg innen sykkel. Seminaret ble rundet av ved Kristin Mürer Stemland, sportssjef i Trondheim 2025, som ga en oppdatering på status på Ski-VM i 2025.

Alt i alt ble dette en fin kveld der kretsen selv understreket at de ønsket å være best på forebygging. Rent konkret ble dette understreket ved at idrettslag i Trøndelag ble utfordret til å bli et Rent Idrettslag.

ADNO er glad for rekken av seminarer vi har arrangert sammen med idrettskretser dette året. Dette er samlinger som øker bevisstheten og kunnskapen, i tillegg til at det er flotte møteplasser for å treffe ildsjeler rundt omkring i landet.

I tillegg til at vi møtte over 30 personer på seminaret holdt Fredrik Lauritzen et innlegg for omtrent 20 NTNU-studenter samme dagen. Han avla også et besøk hos studentskipnaden i Trøndelag (SiT) sine treningssentre på Dragvoll og Gløshaugen i sammenheng med Rent Senter-programmet.

30. november arrangeres tilsvarende seminar i Stavanger, i samarbeid med Rogaland Idrettskrets, Sunn Idrett og OLT Sørvest. Seminartittelen er: "Idrettsungdom, ernæring og doping - hva trender i 2023". Meld deg på her - og hold av datoen.Atle Kvålsvoll snakket om sykkelsporten - og viktigheten av å ha gode holdninger.
Foredrag på NTNU.