Årets seminar en stor suksess - stadig flere engasjerer seg

Årets nasjonale seminar om doping og folkehelse i Lillestrøm var en stor suksess. Stadig flere engasjerer seg i temaet.

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver
18 11 19 70
Deltakerne fulgte spent med under Morten Heierdals diskusjon med Norges Kroppsbygger- og fitnessforbund. Alle foto: Kaja M. Fiksdal

Nærmere 300 deltakere fikk oppleve innlegg om alt fra politiets arbeid med dopingproblematikken, ny forskning på feltet, politikk og farmakologi til ernæring og kroppspress under Antidoping Norges nasjonale seminar mandag 18. november. Innleggene vekket engasjementet hos de fremmøtte, som hadde mange spørsmål til foredragsholderne.

Les også: - På vei til å bli et stort samfunnsproblem

- Det er unikt at vi i Norge har klart å gjøre dette seminaret til en årlig tradisjon. Antidoping angår svært mange, og vi har lyktes med å løfte denne tematikken og gjøre den relevant for en stor gruppe mennesker med variert faglig bakgrunn, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge, Fredrik Lauritzen.

Årets seminar var det sjette i rekken, og rettet blant annet fokus mot temaer som steroidemisbruk, aggresjon og vold, muskeldysmorfi hos unge menn, kosttilskudd og risiko for doping, treningssenterbransjens samfunnsansvar blandingsmisbruk og nye dopingmidler.

- Det var mange gode innlegg i år. Det var spennende å høre Erik Håland snakke om arbeidet som politiet legger ned i Sør-Vest politidistrikt, og muskeldysmorfi hos menn som trener på treningssenter er en viktig tematikk som hittil har vært lite diskutert, sier Lauritzen.

- Det var også fint å høre Virke Trening fortelle at de ønsker å være en pådriver for sunn og helsefremmende trening, og å få en oppdatering på potensielle legemidler som kan misbrukes som dopingmidler.

Les også:- Må skape motkrefter mot kroppspresset