- Må skape motkrefter mot kroppspresset

Rekordmange deltakere på nasjonalt seminar om doping og folkehelse.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
18 11 19 7

Med rekordmange påmeldte inviterte Antidoping Norge (ADNO) i dag for sjette gang til nasjonalt seminar om doping og folkehelse.

De nesten 300 frammøtte på Thon Hotel på Lillestrøm fikk høre ADNOs styreleder Thorhild Widvey ønske velkommen.

- Det er fantastisk å se at så mange mennesker prioriterer dette seminaret. Antidoping Norge ønsker å ta en ledende rolle i dette arbeidet, men vi har alle et felles ansvar. Vi trenger hjelp fra dere til å skape og promotere sunne og trygge treningsmiljøer over hele landet, sa Widvey.

Etter henne fikk Geir Jørgen Bekkevold (KrF), leder av Helse- og omsorgskomiteen, ordet. Han snakket om en ungdomsgenerasjon der kroppspresset er stort – og der skremmende mange unge gutter og jenter ønsker å endre på sitt eget utseende.

- Usunt fokus på utseende og kropp kan være inngangsporten til dopingbruk, helseproblemer og kriminalitet. Jeg er takknemlig for at Antidoping Norge trommer sammen til en dag som denne, der vi sammen kan skape motkrefter mot det kroppspresset vi ser, sa Bekkevold og la til:

- Kampen mot kroppspress er hard. Sammen må vi ta kampen og kommunisere for alle mennesker at de er bra nok slik som de er.

Tema utover dagen er:

  • Doping, aggresjon og vold
  • Kroppsfokus
  • Dopingmidler» og
  • Trening og kosttilskudd

Mer om seminaret får du på antidoping.no og på organisasjonens sosiale medie-kanaler utover dagen.

Alle foto: Kaja Fiksdal