WADA lanserer ny utøver-app

- Det vil være en enkel, rask og sikker måte for idrettsutøvere å oppgi sin utøverinformasjon.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
App nyy web

Verdens antidopingbyrå (WADA) har over tid jobbet med en ny utøver-app som blant annet skal gjøre det enklere å rapportere utøverinformasjon for de utøverne som har meldeplikt (ca. 125 utøvere er på Antidoping Norges meldepliktliste i dag).

WADA melder nå at den nye appen, som kalles «Athlete Central», vil bli lansert senere denne måneden. Athlete Central skal erstatte dagens app for meldepliktutøvere («ADAMS app»).

Antidoping Norge (ADNO) har bidratt med innspill underveis i utviklingen av den nye appen og har også, sammen med et utvalg norske utøvere, vært med på uttesting av den nye «utøversentralen».

- Førsteinntrykket av den nye appen er at den ivaretar meldepliktrapporteringen på en bedre måte enn den forrige. Den er både mer oversiktlig og brukervennlig, noe som har vært etterspurt fra meldepliktutøverne, sier fagrådgiver i ADNO, Geir Holden.

- Et godt verktøy
Han får støtte fra Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som sitter i ADNOs meldepliktkomité, og som er blant de utøverne som har testet appen den siste tiden.

- Jeg har brukt den en tid og opplever at den imøtekommer mange utøveres ønsker som ikke ble dekket av ADAMS app. Helt nytt brukergrensesnitt som er enkelt å forstå, og som raskt gir overblikk over kommende garantitider med adresser med tilknytning til googlemaps. Det er i tillegg veldig enkelt å se status på inneværende og kommende kvartal. Det er også lett å sette opp egne ønsker for pushvarsler, notifications og for eksempel velge pålogging med fingeravtrykk, sier Uhrenholdt Jacobsen og fortsetter:

- Jeg opplever dette nå som et godt verktøy som fungerer bedre enn det foregående, men som også har potensiale til å utvikles videre til å inneholde enda mer. Jeg vil oppfordre aktuelle utøvere til å bruke tid på å utforske og lære seg appen, og det kan bli et verktøy som gir god oversikt og trygghet.

Testet av utøvere
WADAs generalsekretær Olivier Niggli har store forhåpninger til den nye appen.

- Vi ser fram til å lansere Athlete Central som dramatisk vil forbedre utøvernes opplevelse når det kommer til å oppfylle meldeplikt-kravene som pålegges dem i henhold til det globale antidopingprogrammet. Det vil være en enkel, rask og sikker måte for idrettsutøvere å oppgi sin utøverinformasjon, sier Niggli i en pressemelding.

WADA understreker at de har brukt mye tid på å innhente tilbakemeldinger fra utøvere over hele veden underveis i prosessen. Den siste tiden har i tillegg antidopingorganisasjoner og utvalgte utøvere fått anledning til å teste appen.

Den nye appen bygger på WADAs Anti-Doping Administration & Management System (ADAMS) og er første del av det byrået omtaler som «neste generasjons ADAMS».

ADNO vil komme tilbake med mer informasjon til norske utøvere når det er klart for å ta appen i bruk.

LES MER OM HVA SOM ER NYTT!
WADAs pressemelding om ny app

Mer om den nye appen fra WADA