Sjekk ut våre webbaserte antidopingprogram

Opplæring for idrettslag, utøvere og elever via nett.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Renidrett

Som følge av koronaviruset har Antidoping Norge (ADNO) sett seg nødt til å droppe det operative forebyggende arbeidet for en periode. Gjennom 2019 holdt ADNO nærmere 700 foredrag, det betyr med andre ord nesten to foredrag i snitt hver eneste dag.

Men - selv om foredragsvirksomhet og utegående aktivitet er satt på pause for en stund har ADNO en rekke tilgjengelige læringsressurser på nett som kan tas i bruk.

RENT IDRETTSLAG

Rent Idrettslag, som er programmet for norske klubber og idrettslag, ble lansert i sin nye drakt for et år siden. Selv om også mye idrettslagsvirksomheten er rammet av korona, vil det for eksempel være mulig å gjennomføre Rent Idrettslag ved hjelp av et videomøte i klubbens styre og ledelse.

Her er forslag til gjennomføring:

1. Gå inn på rentidrettslag.no, scroll nedover på siden og les om sertifiseringsprosessen (vent med å påbegynne registrering av idrettslaget til selve møtet er i gang.)

2. Velg en møteleder som har erfaring med bruk av videomøter. Velg en passende plattform og kall inn styret og eventuelle ressurspersoner til møtet. Det er lurt å sette av 1-2 timer her, så dere har god tid til diskusjon.

3. Hent ut diskusjonsoppgavene nederst på rentidrettslag.no, og distribuer til møtedeltakerne i forkant.

4. Når møtet har startet, kan for eksempel møteleder dele sin skjerm, slik at alle deltakerne kan se hva som gjøres i programmet. Da kan dere påbegynne registreringsprosessen.

5. Følg stegene i prosessen sammen. I diskusjonsdelen er det lurt å notere litt underveis, slik at dere kan ta med dere erfaringene herfra, videre til handlingsplanen, hvor dere skal velge tiltak.

6. Når dere har vært igjennom video, diskusjon, erklæring og handlingsplan sammen, er sertifiseringen fullført.

Enkelt, nyttig og bokstavelig talt verdifullt for idrettslaget!

REN UTØVER
Nå som alt av organisert idrett er avlyst, er det mange utøvere som tyr til egentrening hjemme. Fysisk trening er bra for både kropp og hjerne, og mens man restituerer kan man benytte sjansen til å sørge for at man er oppdatert på antidopingreglene i idretten.

Ren Utøver er et gratis e-læringsprogram som tar for seg de viktigste tingene en idrettsutøver bør kunne om antidoping. Programmet passer for utøvere fra 15 år og oppover, tar ca. 30 minutter å gjennomføre, og består av sju forskjellige moduler. Programmet er også perfekt for idrettsfagelever på videregående skoler.

Mange har litt tid til overs om dagen - bruk 30 min. av dem på Ren Utøver!

REN ELEV

Ren Elev er en en nettportal for videregående skole. Her finnes egne undervisningsopplegg for lærere med presentasjoner, oppgaver og videoklipp tilpasset kroppsøvingsfaget og tverrfaglig bruk. Undervisningsopplegget kan gjennomføres både på PC, nettbrett og smarttelefon.

Sett antidoping på hjemmeskole-timeplanen! Sjekk ut Ren Elev nå!

ANTIDOPINGSKOLEN
Ønsker ditt idrettslag å benytte treningspausen til å sørge for økt kunnskap hos deres medlemmer? Antidopingskolen er en serie med videoer som presenterer antidopingrelaterte temaer på en enkel og lettfattet måte. Videoene kan for eksempel linkes til på deres facebook-sider, slik at det blir synlige for de som følger dere der.

Videoene finner dere på Antidoping Norges YouTube-kanal
.