Padleforbundet er sertifisert: – Viktig for oss

Norges padleforbund har blitt det 54 Rene Særforbundet i rekka. Generalsekretær Sven Nordby Anderssen tror det er viktig at utøverne får jevnlige forebyggende besøk av Antidoping Norge.

IMG 1947
Generalsekretær Sven Nordby Anderssen tok i mot plaketten på vegne av Norges padleforbund.

– Dette har vært viktig for oss og har stått på virksomhetsplanen vår over flere perioder. Nå er vi endelig i havn, sier generalsekretær Sven Nordby Anderssen med et smil når han får utdelt Rent Særforbund-plaketten.

Har vokst under korona

Nok et særforbund får henge opp plaketten som viser at de er et Rent Særforbund i gangene som samler de fleste idrettene på Ullevaal stadion.

Padleforbundet er et av forbundene som har vokst gjennom koronatida og har nå 26.000 medlemmer. Forbundet har ikke bare tradisjonelle konkurransepadlere på flatt vann som du er vant til å se i OL, men organiserer også blant annet havpadling, elvepadling, sufski, kajakkpolo og nå også SUP-padling.

Informasjon og kunnskap om antidoping er viktig å formidle til den store kajakkfamilien.

– Det er viktig å synliggjøre antidopingarbeidet spesielt for de som satser i konkurransepadling. Samtidig tror jeg det er viktig at vi har en god kontakt med ADNO med tanke på unge utøvere som kommer opp. Vi er glade for at ADNO kommer for å holde foredrag på samlinger med unge utøvere, der unge kan spørre og få svar, sier Anderssen.

Les mer om hva som skal til for å bli et Rent Særforbund

Høye krav til både styrke og kondisjon

Padling er en idrett med høye krav til både styrke og kondisjon, legger generalsekretæren til.

Det kan være fristende å prøve noen snarveier, og spesielt kostholdstilskudd kan nok være fort å gripe til. Det fins mange preparater som unge kanskje er nysgjerrige på. Det er viktig for oss å være bevisste på det.

Han forteller også at det internasjonale padleforbundet har tatt steg i det forebyggende antidopingarbeidet de siste årene. Nå må alle som konkurrerer internasjonalt gjennomføre e-læring lignende norske Ren Utøver før man får konkurrere.

– Vi merker at dette blir tatt på alvor og grundig fulgt opp. Det er veldig fint å se, sier Andersen.