Over 200 000 har sett Dopingvarsel-kampanjen

Godt over 200 delinger på sosiale medier fra særforbund har bidratt til stor suksess for kampanjen.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder

Rett før sommeren lanserte vi den første av tre videoer i Dopingvarsel-kampanjen. Det startet med juksing i fotball, fortsatte med løping og til slutt i skogen hos orienteringsmiljøet.

Må bruke nye virkemidler

Alle tre har gått sin seiersgang på Facebook og Instagram. Godt over 200 000 har sett gjennom hele videoklippene der vi oppfordrer til å melde fra om juks i idretten gjennom varslingskanalen vår Dopingvarsel. Kampanjen ruller fortsatt på sosiale medier og blir stadig sett av flere.

Videoen av fotballspilleren som tar med seg ballen ved hjelp av en gunstig sveis har for eksempel blitt sett av over 100.000 på Instagram.

– For oss har dette også vært en bekreftelse på at vi må bruke nye virkemidler for å nå bredt ut. Antidoping oppfattes ofte som noe alvorlig og seriøst, noe det også er, men vi må samtidig tørre å bruke et virkemiddel som humor som her er gjort med stort hell, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Viktig drahjelp fra særforbund

Varslingskanalen ble opprettet for fire år siden og har fått inn flere hundre tips siden den gang. Mange av tipsene har ført til å avsløre dopingbruk i norsk idrett. Utfordringen har vært å gjøre kanalen godt nok kjent i idretten.

– Varsling har vist seg å være et viktig verktøy for å avdekke dopingbruk, både internasjonalt og nasjonalt. Med videoserien som er kjørt det de siste månedene har vi nådd ut med budskapet om Dopingvarsel til mange, ikke minst gjennom at mange i idretten har delt videoene i sosiale medie-kanaler, sier Byfuglien.

Varslingskanalen avdekker flere og flere dopingsaker

Vi har nemlig fått svært god drahjelp fra delevillige særforbund. Videoene har blitt delt over 200 ganger og mesteparten er fra særforbund. Delingene har vært svært viktige for å nå ut med budskapet om varslingskanalen til alle som er involvert i norsk idrett.

Tips oss om doping

– Vi oppfatter at stadig flere ser viktigheten av å bidra med tips og innspill, og da er det også viktig å understreke at Antidoping Norge har personer med solid politibakgrunn og bred erfaring med tanke på handtering av denne type informasjon, legger Byfuglien til.