Oslos første Ren Skole

Persbråten først ut i Oslo.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
20200227 123123

Persbråten videregående skole ble i forrige uke sertifisert som Ren Skole. De ble dermed den første skolen i Oslo som kan smykke seg med denne tittelen.

Skolen er nå sertifisert fram til juli 2022, og har satt opp blant annet følgende som del av sin handlingsplan mot antidoping for de neste årene:

  • Alle elever får undervisning i tematikken gjennom Ren Elev i kroppsøvingstimene fremover.
  • Temaet skal senere også tas opp i naturfag og samfunnsfag.
  • Alle elever på idrettsfag, samt toppidrett, skal gjennomføre e-læringsprogrammet Ren Utøver.
  • Det er utarbeidet retningslinjer for bruk av skolens styrkerom som er gjennomgått med alle elever.
  • Skolen har fått en egen definert antidopingansvarlig.

- Jeg er imponert over hvordan Persbråten har angrepet denne tematikken og hvordan de har jobbet med dette over tid. De har tatt et tydelig standpunkt og har nå konkretisert sitt antidopingarbeid gjennom en handlingsplan som vil involvere alle skolens elever, sier Karoline Solheim i Antidoping Norge. Hun håper videre at dette er starten på et helhetlig antidopingarbeid i bydelen.

Rektor på Persbråten, Siv Børven Moberg, er stolt og glad for samarbeidet og mener det handler om en bevisstgjøring blant de unge.

- Dette gjelder livene til ungdommene. Det handler om å gi dem et godt grunnlag, slik at de er rustet til å ta bevisste valg. Det er bare de selv som kan si ja eller nei, sier Moberg til avisa Akersposten.

Les mer om Ren Skole her
. Har du spørsmål? Ta kontakt med Karoline Solheim på e-post.