Ny forskrift om meldeplikt og annen utøverinformasjon

Trådte i kraft fra 1. april.

ADNO Stack mørkeblå bakgrunn

ADNO har sett behov for å endre Forskrift om meldeplikt og annen utøverinformasjon ("Meldepliktforskriften").

De viktigste endringene som nå trådte i kraft fra 1. april 2024 er at kompetansen til å ilegge advarsel ved brudd på meldeplikt blir lagt til ADNOs administrasjon. Samtidig er det etablert en ny Klagekomité som nytt klageorgan. Dette innebærer i praksis at det som har vært kjent som Meldepliktkomiteen og Klagenemnden legges ned.

Bakgrunnen for denne endringen er fra ADNOs side todelt. Det viktigste er et ønske om kortere saksbehandlingstid fra tidspunkt for et potensielt brudd på meldeplikt til endelig advarsel foreligger. I tillegg er det behov for at det norske systemet i større grad samsvarer med WADA, for å lettere kunne etterleve de internasjonale reglene for hvordan meldepliktsaker skal behandles.

Det ble gjennomført en høring rundt denne endringen og det har som del av prosessen vært dialog med utøverfora som NISO og NIFs utøverkomité.

Styret i Antidoping Norge vedtok endelig den nye ordningen og opprettelse av et nytt klageorgan i styremøtet i desember 2023 med ikrafttredelse fra 1. april 2024.

Ny forskrift finner du her.

Informasjon om meldeplikt og klagekomité finner du her.