Antidoping-podden: – Vi må bare komme i gang med idrett igjen

Første episode av Antidoping-podden er en ren friidrettsspesial med Vebjørn Rodal, Rune Andersen og Karoline Bjerkeli Grøvdal som gjester.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Facebook VR
Vebjørn Rodal er i dag inne i sin andre periode som styremedlem i Antidoping Norge.

Fra i dag mandag 8.juni kan du høre aller første av episode av Antidoping-podden der du hører podkast (Spotify, Apple Podcaster, Acast osv).

Temaet for episoden er hvilken idrett kommer vi tilbake til etter korona? I anledning at Bislett games sørger for startskuddet for toppidretten i Norge med sitt "Impossible Games" 11.juni, er den aller første episoden en friidrettsspesial.

Rodal: – Viktig at vi kommer i gang med konkurranser

Tidligere olympisk mester på 800 meter, friidrettsekspert på NRK og styremedlem i Antidoping Norge, Vebjørn Rodal er en av gjestene. Han mener det er viktig at vi kommer i gang med konkurranser, selv om vi vet at antidopingarbeidet har ligget nede i store deler av verden under korona-pandemien.

– Selv om noen kan ha benytta den reduserte testingen til å skaffe seg fortrinn, så mener jeg vi bare komme i gang med idrett igjen. Vi har ikke hatt 100 prosent kontroll internasjonalt før, og det er ikke sikkert vi får noen gang heller, sier Rodal i podkasten.

Du møter også en av de fremste og mest erfarne dopingjegerne i verden, spesialrådgiver i Antidoping Norge og mangeårig WADA-direktør Rune Andersen. Han er også er leder av komiteen i det internasjonale friidrettsforbundet som skal vurdere om Russland skal få konkurrere på friidrettsbanen igjen.

Han forteller om situasjonen akkurat nå i den komplekse Russland-saken, og er på linje med Rodal om at det er viktig å starte internasjonal idrett igjen i 2020.

– Det har vært muligheter for de ønsker å dope seg på grunn av begrenset testing, men på vegne av alle utøverne som er rene så kan vi ikke stoppe idrettskonkurransene, sier Andersen.

Lanserer Antidoping-podden

Grøvdal forteller om å starte konkurranser igjen

Til slutt er det en av Europas aller beste kvinnelige løpere de siste årene, Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun skal prøve å ta Grete Waitz norske rekord på 3000 meter på Bislett 11.juni, men først svarer hun på hvordan hun tror det blir å starte opp igjen friidretten etter en så lang pause der vi vet det har blitt gjort lite dopingtesting.

– Jeg tror på en måte de som dopet seg før korona, i hvert fall har dopet seg nå. Men – jeg stoler på at de som doper seg, blir tatt. Skal antidopingarbeidet begynne å fungere som normalt, så må også idretten fungere som normalt, sier hun blant annet i episoden.

Hør mer fra de tre friidrettsprofilene i den første av episoden av Antidoping-podden her.

Bente Skari og Tarjei er noen av de andre utøverne du møter i de neste episodene av Antidoping-podden.