Lanserer Antidoping-podden

– Det er fint med en podkast der du får tid og ro til å forklare syna man har, sier skiskytter Tarjei Bø som er en av gjestene i Antidoping Norge sin nye podkast.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Tarjei 2
Tarjei Bø har vært innom podkaststudio i lokalene til Antidoping Norge på Ullevaal stadion. Resultatet hører du i episode nummer tre.

Mandag 8.juni lanserer Antidoping Norge sin egen podkast med navnet Antidoping-podden. Der får du blant annet høre hva de aller beste utøverne våre, både aktive og tidligere utøvere, mener om doping og antidopingarbeidet.

Blir satt pris på av utøvere

Kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien forteller at Antidoping Norge lenge har vurdert å lage podkast.

– Vi har over tid vurdert om vi skulle lage en podkast. At vi nå har bestemt oss for å prøve det ut, handler dels om at korona-situasjonen har tvunget hele organisasjonen til å tenke enda mer digitalt, samt at vi med ansettelsen av Gjermund Erikstein-Midtbø (fra NRK) nå i vår fikk inn en person med kompetanse og en profil som egner seg perfekt for en podkast, sier Byfuglien.

I tillegg til programleder Midtbø, er også utøverkontakt i Antidoping Norge, Anne Margrethe Hausken Nordberg, med i podkasten. Det vil komme en episode hver uke fram til juli, og nye episoder etter sommerferien. Podkasten finner du på alle apper der du til vanlig hører podkast fra mandag morgen (Apple podcaster, Spotify, Acast osv) og i lenka under.

Antidoping-podden episode 1: Hvilken idrett kommer vi tilbake til etter korona?

Spørsmålene kommer ofte på vanskelige tidspunkt

OL- og VM-gullvinner i skiskyting, Tarjei Bø, er en av utøverne du vil høre fra i en av de første episodene. Temaet for episoden er hvordan det er å konkurrere mot dopingtatte utøvere.

Han mener en podkast om antidoping er en god arena for å fortelle om meningene han har, som det kan være vanskelig å få fram når spørsmålene kommer rett før et renn i VM.

– Det er kanskje det som frustrerer og irriterer mange som ser oss utenfra når vi forholder oss til doping i media. Vi får kanskje ikke alltid fram budskapene vi sitter inne med, fordi spørsmåla ofte dukker opp på de dårlige tidspunktene for å snakke om det. Da er det fint med en podkast som her, der du har tid og ro for å forklare syna man har, forteller Bø i podkasten.


En episode for alle

Flere og flere hører på podkast og vi tror formatet kan passe til å fortelle historier om en ren idrett og ren treningskultur.

– Det er ingen tvil om at antidoping er et komplekst og mangesidig tema, og doping blir veldig ofte omtalt på overflaten og med fete overskrifter i media. Med en podkast får vi tid til å sitte ned og snakke mer grundig om ulike sider av antidopingarbeidet, og vi har gjennom de opptakene vi allerede har gjort, erfart at nettopp det settes pris på, av for eksempel utøvere, sier Byfuglien.

I tillegg til Tarjei Bø er Karoline Bjerkeli Grøvdal, Bente Skari og Vebjørn Rodal utøvere/eks-utøvere du møter i de første episodene.

Det vil også komme episoder som retter seg mot den store bredden i idretts-Norge, og som også belyser doping som et folkehelseproblem. Vi tar blant annet for oss de store dopingmytene med de fremste ekspertene på området.

Det vil med andre ord være en episode for alle, enten du er utøver på høyt eller lavt nivå, engasjert i breddeidretten eller bare idretts- og treningsinteressert.

– Gjennom antidoping-podden vil vi forsøke å belyse antidopingarbeidet i sin fulle bredde. Alt fra krevende internasjonale dopingspørsmål til antidoping i et folkehelseperspektiv som bør interessere unge som er del av lokale treningsmiljø. Vi håper at podkasten vil nå ut til norske utøvere, idrettsledere og idrettsinteresserte, men også til ressurspersoner i idrettslag og treningsmiljøer som kan ha nytte av informasjon om doping i et samfunns- og helseperspektiv, forteller Byfuglien.

Om du har innspill på til hva vi bør ta opp i podkasten er det bare å ta kontakt med oss på [email protected].