Frankrike ser til Norge for forebyggingstips

ADNO i Paris for å møte antidopingbyrå og myndigheter.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Afld
Linda Olsen og Fredrik Lauritzen (nummer tre og fem fra venstre) i møte hos det franske antidopingbyrået (AFLD) i Paris.

Antidoping Norge (ADNO) signerte tidligere i år en samarbeidsavtale med det franske antidopingbyrået (AFLD). Som del av dette bilaterale samarbeidet besøkte ADNO i forrige uke Paris.

Les også:ADNO signerte avtale med AFLD

På agendaen: Hvordan Antidoping Norge jobber med det forebyggende arbeidet?

- AFLD opprettet en avdeling for forebyggings- og informasjonsarbeidet i fjor. For å stake ut kursen for sitt videre arbeid, var de nysgjerrig på å høre hvordan vi løste og bygget opp vårt forebyggende arbeid. De ville ha innsikt i vår portefølje, og ville vite mer om hvordan vi utviklet, gjennomførte og kvalitetssikret vårt forebyggende programmer, sier Fredrik Lauritzen, avdelingsleder for forebygging og folkehelse i ADNO.

Sammen med fagrådgiver Linda Olsen holdt Lauritzen en arbeidsøkt der det i tillegg til representanter fra sportsministeriet deltok personer fra nasjonale særforbund innen sykkel, triatlon og tennis.

Bakgrunnen for at idrettsorganisasjonene ble invitert med, var for å dele erfaring og kunnskap fra arbeidet med Rent Særforbund-ordningen som har vært viktig for å systematisere og løfte det forebyggende antidopingarbeidet i norsk idrett.

- De var særlig nysgjerrig på Rent Særforbund, og ønsket å se nærmere på hvordan de kunne bruke vår modell inn mot franske særforbund, sier Lauritzen.