ADNO signerte avtale med AFLD

Torsdag skrev Antidoping Norge (ADNO) og det franske antidopingbyrået (AFLD) under en samarbeidsavtale. Frankrikes ambassadør til Norge, Jean-François Dobelle, overvar signeringen.

17211 31
AFLD-president Dominique Laurent og styreleder i Antidoping Norge, Thorhild Widvey, under signeringen av den bilaterale samarbeidsavtalen. Alle foto: Lars Vestad

Avtalen, som ble undertegnet i ADNOs lokaler på Ullevål, har en varighet på tre år, og har som overordnet mål å styrke de nasjonale antidopingprogrammene i begge land gjennom utveksling av kunnskap og erfaring.

VIDEO:Widvey om AFLD-avtale: Brygger opp til å bli noe stort

I tillegg til ambassadør Dobelle, var president Dominique Laurent og generalsekretær Mathieu Teoran til stede fra AFLD. Det var Laurent og styreleder i Antidoping Norge, Thorhild Widvey, som skrev under på avtalen.

- Vårt internasjonale engasjement har i stor grad handlet om å bistå andre idrettsnasjoner i å bygge opp robuste antidopingorganisasjoner. Med denne avtalen handler det i større grad om gjensidig utveksling av kunnskap og kompetanse, sier Widvey.

Partene har fra før en gjensidig avtale om testing av utøvere som ble signert i 2015.

Les også:ADNO og USADA signerte avtale