Første Ren Skole i nord

Ny skole sertifisert som Ren Skole. Denne gangen Bodin videregående skole i Nordland.

Reinskole2
Maha Kamran fra Antidoping Norge overrakte rektor Geir Ludvig Næstby (t.h.) et synlig bevis på at Bodin videregående skole er Ren Skole. Til venstre idrettsfaglærer og Ren skole-koordinator Gøran Evjen og bak assisterende utdanningssjef Inge Holm. Foto: Trond E. Willassen/Nordland fylkeskommune

- Vi er stolt over å få denne sertifiseringen, som denne eneste skolen i Nord-Norge. Sertifiseringen viser at vi virkelig tar dop-problematikk og rusforebygging på alvor, sier rektor Geir Ludvig Næstby til nettsiden til Nordland fylkeskommune.

Ren Skole er et program som Antidoping Norge tilbyr til videregående skoler som ønsker å styrke skolens forebyggende innsats mot doping.

På Bodin videregående har de i samarbeid med ADNO utviklet et eget undervisningsopplegg som er godt mottatt av deres elever.

- Bodø er en idrettsby med mange idrettsklubber og treningssentre. Med egen idrettslinje her på Bodin, synes jeg det er helt naturlig at vi nå engasjerer oss sterkere i antidopingarbeidet. Skolen skal være et trygt og godt sted å utvikle seg på, uten bruk av dop. Vi er veldig fornøyd med å få hjelp fra Antidoping Norge til å komme i gang og organisere vår innsats mot doping, sier rektor Næstby.

Les mer om ordningen her.