Første Ren Skole i Hordaland

Flott markering på Slåtthaug videregående skole.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Renskole slaathaug
Fylkesordfører Anne Gine Hestetun.

Det nye skoleåret er i gang. For Slåtthaug videregående skole i Fana bydel i Bergen åpnet det med en staselig markering av at skolen nå er sertifisert som Ren Skole. Som den første i Hordaland fylke.

Til stede på markeringen var blant andre fylkesordfører Anne Gine Hestetun og styreleder i Antidoping Norge, Thorhild Widvey.

I sin hilsen til skolens elever og lærere var fylkesordføreren opptatt av å berømme skolen for deres engasjement og for å sette antidoping på timeplanen gjennom å bli en Ren Skole.

- Doping har blitt et stort samfunnsproblem. Slåtthaug har tatt viktige grep. Jeg vil gi ros for at skolen er aktive i denne sammenhengen, sa fylkesordføreren før hun overrakte plaketten som er det synlige tegnet på at skolen er en "Ren Skole.

Sertifiseringsordningen handler først og fremst om å belyse doping som et samfunnsproblem, og elevene på Slåtthaug vil ha innslag om antidoping i naturfag, kroppsøving og samfunnsfag.

Antidoping Norge har i flere år hatt et samarbeid med Hordaland fylkeskommune, et samarbeid som oppleves som fruktbart og godt fra begge parter.

Rektoren på Slåtthaug, Magnhild Hakestad, understreket at Ren Skole passer godt inn den øvrige satsingen til skolen der de er opptatt av gjøre sine elever robuste og motstandsdyktige mot det presset enkelte ungdommer kan oppleve gjennom ungdomstiden.

- For oss handler Ren Skole om kunnskapsheving og holdningsskapende arbeid, sa rektoren.

Thorhild Widvey, styreleder i ADNO, er glad for det gode samarbeidet organisasjonen har med Hordaland fylkeskommune. Hun skrøt også av engasjementet på Slåtthaug.

- Skoleledelsen på Slåtthaug videregående skole har vist handlekraft gjennom å implementere forebyggende antidopingarbeid i en rekke fag. Vi kan derfor gratulere de med å bli den første Ren Skole i Hordaland, sa Widvey under sitt innlegg.

Les hva fylkeskommunen skriver om Ren Skole-markeringen på Slåtthaug.

Ren Skole tilbys i første omgang videregående skoler i fylker og kommuner som samarbeider med Antidoping Norge om en Lokal mobilisering mot doping. Tor Helge Vikøren Myhre er ADNOs fylkeskoordinator i Hordaland

Les mer om Ren Skole her
!