En ting overraska Maren spesielt i praksis hos ADNO

NIH-student Maren Edland (22) har i hele høst vært i praksis hos Antidoping Norge. Nå har hun fått et helt nytt syn på hva organisasjonen jobber med.

Maren på rent senter
Maren Edland har blant annet vært på befaring og resertifisert mange treningssenter som Rent senter i sin praksisperiode i ADNO.

Til daglig studerer 22-åringen Sport Management på Norges idrettshøgskole. Som en del av det tredje og siste året i bacheloren skal studentene ut i praksis.

Edland fikk plass hos Antidoping Norge og har denne uka sin siste dag i praksis.

Har vært på 35-40 treningssenter

– Det har vært veldig gøy og jeg har fått være med på mye. Nå føler jeg at jeg vet mer om hvordan det er i arbeidslivet. Det blir jo veldig teoretisk på skolen og ofte vanskelig å knagge det vi lærer, sier Edland.

Gjennom praksisperioden har hun vært en del av avdeling for folkehelse og forebygging. Edland har spesielt fått oppgaver i Rent senter-programmet og har blant annet reist rundt til treningssenter på befaringer.

– Jeg har vært rundt på hele Østlandet på mellom 35-40 treningssenter. Det har vært veldig lærerikt og gøy å få så mye tillit til å jobbe selvstendig og få eierskap til arbeidsoppgavene, sier Edland som var med på å gi treningssentrene resertifisering slik at de er Rene senter i en ny periode.

Se hvordan en befaring kan se ut på Antidoping Norges story på Instagram.

Trimhuset i Horten var et av sentrene Maren besøkte da hun reiste på befaringer i Vestfold og Telemark.

Praksisperioden har også vært i en tid der det har vært mulig å jobbe fra kontoret og reise rundt til for eksempel treningssenter, som har vært vanskelig både før og også nå på tampen av perioden. Edland har bidratt også på avdeling for kontroll og påtale, og fått være med ut på foredrag på skoler og idrettslag.

Fikk være med på nasjonalt seminar

Dagene har vært blandet av operativt og administrative oppgaver. Hun fikk hun være med på gjennomføringa av det årlige nasjonale folkehelseseminaret. Denne gangen i Bergen.

– Det var veldig gøy å få være med på et stort arrangement. Jeg var med på å rigge det i stand i forkant, og jobbet med registrering av deltakere under seminaret.

Men en ting har overrasket 22-åringen når hun har fått innblikk i jobben Antidoping Norge gjør. Som aktiv seiler har hun tenkt at det er idrett ADNO jobber med.

– Det er mye mer folkehelsearbeid enn hva jeg trodde. Før tenkte jeg at det bare var idrett, men mye av arbeidet går jo på folkehelse. Det har overrasket meg, forteller Edland.