Denne uka startet Kaja (26) og Maximilian (24) i ADNO

Kaja Haugen er ansatt som prosjektkonsulent og skal jobbe med Rent Senter-programmet. Maximilian Pettersson er i praksis gjennom utdanningen på NIH.

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver
Nyansatte1 ferdig
Kaja Haugen og Maximilian Pettersson hadde mandag sin første dag i Antidoping Norge. Foto: Lars Vestad

Haugen har master i idrettssosiologi fra NIH og mottok i 2018 Antidoping Norges (ADNO) studentpris for oppgaven som tok for seg personlige treneres holdninger til kosttilskudd og doping.

Bergenseren har lang erfaring fra treningssenterbransjen, og har blant annet jobbet på kundeservice, i resepsjonen, som gruppeinstruktør og som PT i seks år. De siste to årene har hun jobbet som kvalitets- og markedskoordinator på SIO Athletica.

Nå vil hun bidra til å øke bevisstheten og kunnskapsnivået både blant ansatte og medlemmer på treningssentrene.

- De som jobber på treningssenter er rollemodeller for mange, og det er viktig at de er bevisste dette ansvaret. Deres holdninger påvirker nemlig både kollegaer og medlemmer. Jeg ønsker å øke kunnskapen om doping blant begge disse gruppene, og bidra til trygge og gode treningsmiljøer for de som trener på senter, sier hun.

24 år gamle Maximilian Pettersson studerer Sports Management på Norges idrettshøgskole (NIH) og spiller ishockey for Ringerike Panters på nest øverste nivå. Pettersson er inne i andre år av studiet og er i den anledning i tre ukers praksis hos ADNO. Her skal han jobbe med ulike oppgaver i avdeling for forebygging og folkehelse.

- Det er spennende å komme hit og oppleve et helt nytt miljø. Som utøver har jeg selv måttet tilegne meg grunnleggende kunnskap om antidoping, jeg har blitt testet mange ganger og har opplevd antidopingarbeidet i Norge som profesjonelt og godt. Det er viktig at utøvere får kunnskap om dette tidlig, sier han.

Les også:Hausken Nordberg ansatt i utøverstilling