ADNO-kontrollører i OL

Tre av ADNOs kontrollører er på plass i Kina.

Nenad

Under et OL er det IOC som har ansvaret for antidopingarbeidet. I disse vinterlekene er arbeidet satt bort til ITA (International Testing Agency).

ITA har fram mot OL i Beijing rekruttert og sertifisert internasjonale dopingkontrollører, og blant kontrollørene som innhenter dopingprøver etter og utenfor konkurransene er tre av Antidoping Norges kontrollører: Ann Helen Bjørnstad, Gøran Evjen og Nenad Plavac.

- ADNO synes det er veldig bra at det har kommet på plass et internasjonalt opplæringsprogram for dopingkontrollører, og da synes vi også det er flott at noen av våre flinke kontrollører kan dele av sin kompetanse og hente ny erfaring under et slik mesterskap, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Fra ADNOs kontrollører rapporteres det om lange og hektiske dager i Kina, og under et ekstremt smittevern.

- Vi må være fryktelig forsiktige slik at vi ikke smitter utøvere, så jeg er glad vi har omfattende smitteverntiltak. Det blir med andre ord lite tid til sightseeing, da vi kun kan bevege oss innenfor vårt område, og utføre oppdrag på de øvelsene vi blir tildelt, sier Gøran Evjen.

Ann Helen Bjørnstad har mange år bak seg som dopingkontrollør og har også etter hvert opparbeidet seg solid OL-erfaring.

- Dette er mitt sjette OL, så jeg vet ganske godt hva jeg går til. I mitt team jobber jeg sammen med kontrollører fra Sør-Korea, Kasakhstan, Canada, Singapore og Kina. Det er viktig at vi har fått muligheten til å samarbeide med mange land. Det bringer forståelse og ensartethet i store deler av verden, sier Ann Helen.

Les også:

- Oppløftende testtall inn mot OL

Nenad Plavac (t.h.) er en av ADNOs tre kontrollører på plass i Kina.
Gøran Evjen på plass på skiarenaen.
Ann Helen Bjørnstad deltar i sitt sjette OL.