Økt satsing på antidopingforskning

Vil gjerne ha kontakt med miljøer som vil forske på antidoping.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
I Stock 1220560473

Et fremtidsrettet og bærekraftig antidopingarbeid må være basert på kunnskap og et vitenskapelig fundament. Antidoping Norge (ADNO) har derfor den siste tiden styrket satsingen på forskning som kan bidra til økt kunnskap og kompetanse innen antidopingarbeidet.

Tidligere i år gikk Fredrik Lauritzen, tidligere leder av avdeling for forebygging og folkehelse, over i en stilling som forskningssjef, og det er vedtatt en forskningsstrategi for organisasjonen.

- På mange måter er antidopingarbeidet et ungt fagfelt. Det er derfor helt vesentlig at det igangsettes relevante forskningsprosjekter som gir ny kunnskap til feltet og som kan bidra til utvikling, sier Lauritzen.

ADNOs forskningsarbeid koordineres av et internt forsknings- og evalueringsforum. Nylig ble årets studentpriser delt ut og i neste måned skal vi arrangere et forskningsseminar.

Den siste tiden har ADNO også i stadig sterkere grad drevet med forskningsformidling gjennom å produsere egne forskningsresultater, artikler og fagstoff.

- I tillegg vil vi utfordre eksterne fagmiljøer til å forske på problemstillinger som er relevante for antidopingarbeidet. Vi har fra tid til annen forskningsmidler tilgjengelig, og om det er aktører som har gode ideer eller har innspill til oss på dette, er de mer enn velkommen til å ta kontakt. Vi vil gjerne skaffe oss ny kunnskap innenfor hele bredden av antidopingarbeidet, fra kontrollvirksomhet blant våre topputøvere til forebyggende folkehelsearbeid i lokale ungdomsmiljøer, sier Lauritzen.

For spørsmål, ta kontakt med Fredrik Lauritzen, forskningssjef, Antidoping Norge på e-post: [email protected] eller mobil: 41505156.

Les mer om ADNO og forskning her.