Webinar for OL- og PL-aktuelle utøvere

Gjennomført denne uka.

Japan ol

Det nærmer seg et OL/PL i Tokyo. I oppkjøringen til lekene har Antidoping Norge (ADNO) et særlig fokus både på testing av og informasjonsarbeid til aktuelle utøvere.

Denne uka er det gjennomført to webinarer, der hovedtema var hvordan antidopingarbeidet er i forbindelse med OL og PL, og hva utøverne bør være klar over under lekene.

- Det er viktig å kunne tilby relevant informasjon for de som skal til lekene i Japan. For de fleste utøvere er lekene noe man ikke opplever så ofte, så for oss er det viktig å kunne presentere det vi mener er noe av den viktigste informasjonen angående antidopingarbeidet under lekene, sier Geir Holden, som er ansvarlig for å koordinere ADNOs arbeid i forbindelse med OL/PL.

- I webinaret vårt har vi trukket fram at ITA er en ny aktør på banen som har blitt delegert ansvaret fra IOC til å håndtere antidopingarbeidet under OL, som inkluderer alt fra medisinske fritak til gjennomføring av dopingkontroller. Vi har forklart om testanbefalingene som har kommet i forkant av OL og hvordan langtidslagring og re-analyse av dopingprøver har vært et viktig virkemiddel for å få de rene vinnerne, sier Holden.

Webinaret fokuserte også på hvordan utøverne skal gå frem dersom de har behov for å søke om medisinsk fritak og på det strenge regelverket i Japan angående innførsel av legemidler. Deltagerne på webinaret fikk i tillegg tips om hvor de finner mer utfyllende informasjon om antidopingarbeid.

Sjekk denne informasjonen
om du er aktuell for lekene i Japan.