- Vil jobbe for de rene utøverne

Ella Gjømle Berg skal jobbe mot norske topputøvere og særforbund.

Ella Gjømle Berg. Profilbilde

Tidligere topplangrennsutøver Ella Gjømle Berg har tatt sine første stavtak som ansatt i Antidoping Norge (ADNO).

Ella har tolv år bak seg i verdenscupsirkuset med én individuell verdenscupseier på sprint i 2006 som sitt høydepunkt. 43-åringen er utdannet jurist og kommer nå sist fra jobb i Norsk pasientskadeerstatning.

Nå ser hun fram til å jobbe for at rene utøvere skal få som fortjent, etter at hun selv var gjennom en langrennskarriere der hun opplevde å bli slått av utøvere som senere ble tatt i doping.

- Jeg ønsker å kjempe for samt fremme de rene utøverne. Jeg har konkurrert mot utøvere som i ettertid har blitt tatt i doping, og følelsen av å bli snytt, sitter i resten av livet, sier Ella.

Hun går inn i avdeling for forebygging og folkehelse og skal særlig jobbe med Rent Særforbund-konseptet. I tillegg vil hun jobbe mot norske toppidrettsutøvere som organisasjonens topputøverkontakt.

- Jeg håper å kunne bidra med enda bedre oppslutning om antidopingarbeidet, og at idretten generelt og toppidretten spesielt ser på antidopingarbeidet som en viktig brikke i det å være utøver. Trene, spise, sove og antidoping!

Vi ønsker Ella velkommen på laget!