Viken er første idrettskrets med avtale med ADNO

Torsdag signerte Norges aller største idrettskrets en historisk samarbeidsavtale med Antidoping Norge.

Viken og ADNO
Siden koronasituasjonen er slik den er i Oslo og Viken, ble avtalen mellom Viken og ADNO ble signert digitalt over Teams.

– Dette er vårt bidrag til en sunnere og tryggere idrett. Vi vil bidra til at idrettslag i Viken kan levere enda bedre, sier daglig leder Anders Solheim.

Han har akkurat signert avtalen som gjør Viken idrettskrets og Antidoping Norge til samarbeidspartnere. Dette er første gangen Antidoping Norge har en formalisert avtale med en idrettskrets.

22 prosent av medlemmene i norsk idrett

Viken idrettskrets ble stifta 1.januar 2020 og det er nå den aller største med om lag 22 prosent av medlemsmassen i norsk idrett og cirka 1500 idrettslag i 55 forskjellige særidretter.

Selv har kretsen ønsket et sterkere fokus på antidopingarbeidet, blant annet fordi Viken som grensefylke til Sverige kan ha noen ekstra utfordringer med doping i forhold til andre kretser.

– Vi håper vi kan øke bevisstheten om antidoping hos barn og unge, men også hos voksne og foreldre. Blant annet om risikoen for ubevisst doping. Det er veldig gledelig at vi har fått formalisert dette på en god måte, sier organisasjonssjef Kathinka Mohn.


Signert avtale
Slik blir avtaler signert i koronaens tid

NM-veka i Sarpsborg

Å øke kompetansen om antidoping i idrettslagene, hos utøverne og i særkretsene står som en av de viktigste målsettingene i handlingsplanen. Planen peker også på å øke bevisstheten blant utøverne for å unngå ubevisste brudd på dopingbestemmelsene. I handlingsplanen er det listet opp flere tiltak både mot klubber, ungdom og ledere.

Det kommende året skal ADNO blant annet bidra med webinar mot tillitsvalgte i kretsen, ha innlegg på samlinger for daglige ledere i Vikenidretten og ha en egen sesjon om antidoping på Ungdomskonferansen til kretsen.

– Vi har et veldig stort nedslagsfelt og vil drive aktivt med forebyggende arbeid mot ungdom og morgendagens idrettsledere. Vi synes at grunnlaget i handlingsplanen er veldig bra nå, sier Mohn.

Viken er også arrangører av NM-veka i Sarpsborg til sommeren der ADNO vil bidra og være synlige.

– Vår erfaring med forebyggende arbeid er at det skjer aller best i samarbeid med idretten selv. Det er de som kjenner målgruppene, aktiviteten og lokalmiljøene. Nå får vi muligheten til å nå medlemmene deres på deres arena, det er veldig verdifullt for oss. Det er en tilnærming som gjør at antidopingarbeidet får større forankring ute i idrettsmiljøet og kan gjøre sitt til at de får eierskap til budskapet, sier Solheim.

Interessert i å vite mer om hva slags samarbeid Antidoping Norge har med idretten? Les mer om Rent Særforbund her.