- Vi trenger dere med på laget for en ren idrett

Anders Solheim rundet av antidopingkonferansen på Bristol.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Solhe
Anders Solheim avsluttet den internasjonale konferansen på Bristol. Foto: Trygve Indrelid/Scanpix

Omtrent 180 personer deltok da Antidoping Norge (ADNO) sammen med organisasjonene FairSport og World Forum for Ethics in Business (WFEB) arrangerte konferansen "Athletes, Sports, Sponsors and Broadcasters - A cooperation for clean and ethical sport" i dag.

Etter en dag med mange innlegg med ulike perspektiver på framtidens antidopingarbeid, rundet Anders Solheim av dagen.

- Idretten har en egen evne til å samle - og nå må vi samle oss om å beskytte en ren idrett. Forandring kan være krevende, men vi trenger forandring - og vi må benytte muligheten nå. Snakk ut, hold øynene oppe, still spørsmål, vær kritiske, utfordret Solheim.

Konferansen fokuserte på viktigheten av å plassere utøverne mer i sentrum i utviklingen av antidopingarbeidet. I tillegg pekte foredragsholdere på hvorfor media er viktige bidragsytere i kampen mot doping og hvordan sponsorer kan og bør stille krav til idretten når det kommer til antidoping.

- Vi vil at dere alle kan være med på laget for en ren idrett - og ber der alle tenke over hva den enkelte av dere kan gjøre for å sikre en ren og etisk idrett, avsluttet Solheim.

Antidoping Norge takker samarbeidspartnere for gjennomføring, alle foredragsholdere for bidragene og de frammøtte for konferansen.