- Vi må tørre å stille spørsmål

Omtrent 200 personer på nasjonalt seminar i dag.

Seminar

I dag arrangerte Antidoping Norge det niende folkehelseseminaret i rekken. Temaet for årets seminar var SNAKK OM DOPING – kan dere ikke bare spørre meg om hvorfor?

Seminarets overskrift ble fulgt opp på direkten av statssekretær Ellen Rønning-Arnesen (Ap) i hennes åpningsinnlegg.

- Vi må tørre å stille spørsmål, og stille oss de riktige spørsmålene, sa statssekretæren.

Hun snakket om det kroppspresset som mange unge i dag utsettes for – der blant annet sosiale medier spiller en sentral rolle.

- Det ble en gang sagt at «det er typisk norsk å være god». I dag er det for mange ikke nok å være god, mange opplever at de må være helt perfekt. Det er ingen tvil om at trening er sunt for kropp og sjel, men på samme måte kan idretten og trening bli en usunn arena, påpekte Rønning-Arnesen.

Hun er glad for at ADNO i dag kunne samle omtrent 200 personer som engasjerer seg i arbeidet for en ren og sunn treningskultur. På plass i salen i dag var blant andre helsepersonell, politi, ansatte i treningssenterbransjen, kommunalt ansatte og engasjerte i idretten.

- Takk til ADNO for det arbeidet dere gjør for å fremme gode idretts- og treningsvaner, og takk til alle frammøtte her i dag, - og for at dere tar dere tid til å ta den viktige praten, sier Rønning-Arnesen.

Snakk om doping – kan du ikke bare spørre meg om hvorfor?

Her kan du se hva som sto på programmet for dagens seminar.