- Utøverne har vært utrolig ærlige

På noen måneder har Alexander Olsen-Syversen besøkt over 35 lag og møtt cirka 650 personer i norske ishockeygarderober.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
3043 IMG 8752

- Det har vært over all forventning. Både hvordan jeg har blitt tatt imot og hvordan jeg har opplevd møtene med utøvere og støtteapparat. Jeg må si at utøverne har vært utrolig ærlige - noe jeg har satt stor pris på. Og jeg tror at vi gjennom dette har utgjort en forskjell.

Slik oppsummerer tidligere toppspiller i ishockey, Alexander Olsen-Syversen, sin turné fra garderobe til garderobe Hockey-Norge rundt. Han ble engasjert av Antidoping Norge for å øke bevisstheten og kunnskapsnivået om antidoping i norske ishockey-klubber, med god backing fra Norges ishockeyforbund.

Tatt garderobepraten
Alexander startet runden i oktober og hadde sitt siste foredrag nå sist helg.

- Jeg må ærlig talt innrømme at jeg var rimelig nervøs i minuttene før jeg steg inn i garderoben den første gangen for å holde en seanse om antidoping, men jeg måtte bare hoppe i det og ble raskt varm i trøya, og hele runden har virkelig vært over all forventning.

Han har vært innom en rekke klubber i eliteserien i ishockey for både menn og kvinner, 1.divisjon for menn, para-hockey og en del juniorlag.

Mange spørsmål

Regnskapet forteller at han vært innom 36 lag og at han har snakket til omtrent 650 personer. I utgangspunktet inviterte han seg inn for å snakke i 20-30 minutter, men mange steder har det blitt en seanse på omtrent halvannen time.

- Det har blitt mange spørsmål, og jeg tror det vi har gjort har hatt en effekt på den måten at de når har noe å forholde seg til og at de har blitt mer bevisste på for eksempel bruk av medisiner og kosttilskudd. Det er ingen hemmelighet at blant en del så har kunnskapsnivået vært nærmere null, men nå tror jeg en del tenker seg om en ekstra gang, sier Alexander.

Han er takknemlig for at Antidoping Norge ville satse på han og dette prosjektet og er utrolig takknemlig for støtten fra forbundet og norske ishockeyklubber.

- Nå er det viktig at ikke en tenker at jobben er gjort for godt. Det må være et tema jevnlig for at ikke bevisstheten viskes ut og kunnskapen skal gå i glemmeboka, sier Alexander.