Tar over Instagram-kontoen til politiet

Nettpatruljen Oslo har over 13.000 følgere på Instagram. I morgen tar Antidoping Norge over kontoen for å gi ungdommer viktig kunnskap om doping.

Av Gjermund Erikstein-MidtbøKommunikasjonsrådgiver
Instagram takeover grafikk 1
Mellom 12 og 15, 9.februar tar Antidoping Norge over kontoen til Nettpatruljen i Oslo politidistrikt.

Antidoping Norge har det siste året hatt flere runder med "takeover" på Instagram for samarbeidspartnerne våre.

Vil gjøre informasjon tilgjengelig

Sandefjord kommune, Nettpatruljen Sørvest og Nettpatruljen i Vest politidistrikt er eksempel på kontoer vi har "tatt over".

– Vi ønsker å gjøre informasjon tilgjengelig for folk flest. Ved å gjennomføre takeover på sosiale medier kan hvem som helst stille oss spørsmål om doping, og få svar raskt, sier rådgiver for folkehelse i ADNO, Maha Kamran.

Kamran er en av flere fagfolk som er med når ADNO tar over kontoen til Nettpatruljen i Oslo tirsdag 9.februar. Konseptet er at Antidoping Norge står for innholdet på historiefunksjonen (story) på Instagram i et par timer.

Vi legger ut videoer og infografikk tilpasset unge, og lar følgerne stille spørsmål om alt de lurer på når det kommer til doping.

– Tidligere har vi opplevd at kunnskapen om doping har vært lav, og at det har vært mange misoppfatninger knyttet til hva doping er, regelverk og bivirkninger. Takeoveren gir oss en mulighet til å rette opp i misoppfatninger, forklarer Kamran.

Fra 12 til 15 vil vi være aktive hos Nettpatruljen, og det er mulig å sende inn spørsmål allerede nå.