Takker for seg etter 18 år i ADNO

Anne Engelstad har vært del av ADNO-laget siden oppstarten i 2003.

Anne e1

Vår internasjonale rådgiver Anne Engelstad er på oppløpssiden av sin epoke i Antidoping Norge (ADNO). Hun har sagt opp sin stilling. Ikke fordi hun er lei av antidoping, men fordi hun vil gjøre noe annet etter å ha vært del av antidopingarbeidet i 18 år. Hva dette "annet" er, vet hun ikke enda, men det gleder hun seg til å finne ut av.

- Hva tar du med deg ut av dørene i ADNO?

- I tillegg til litt antibac på hendene, selvfølgelig mye jobberfaring og ny kunnskap. Men det mest verdifulle jeg tar med meg videre er alt jeg har lært av hver og én av mine kollegaer, og da tenker jeg ikke bare på det faglige men som person. De har gjort meg til et klokere og bedre menneske.

Anne Engelstad slutter i Antidoping Norge.

- Hva har vært det mest spennende ved å være en del av ADNO og antidopingarbeidet?
- Å ha en jobb med mening og som utgjør en positiv forskjell er viktig for meg. Min tid i Antidoping Norge har vært en spennende og lærerik reise. Jeg har vært del av en fantastisk organisasjonsutvikling fra ADNO ble en egen stiftelse i 2003 til å bli en meget profesjonell og anerkjent organisasjon, og én av verdens ledende antidopingorganisasjoner. I tillegg har det vært en ære og utrolig lærerikt å kunne bistå andre land med utviklingen av sitt antidopingarbeid og på denne måten styrke det internasjonale antidopingarbeidet. Det er også imponerende å se hvordan selve antidopingarbeidet stadig utvikler seg. Sofistikert bruk av doping krever sofistikert antidopingarbeid!

- Hva står igjen som «høydepunkter» i din lange og innholdsrike ADNO-karriere?
- Det har vært mange av de! Å jobbe sammen med dyktige kollegaer på konkrete prosjekter og der vi i tillegg «leverte med glans» har vært høydepunkter i seg selv. Jeg elsker å jobbe med det flerkulturelle, derfor har samarbeid med land som Kenya og Kina definitivt gitt meg mye, ikke minst mer selvinnsikt. Og mye moro har vi hatt sammen med våre kollegaer i utlandet! ADNOs 10-årsjubileum med spesielt inviterte fra både innlandet og utlandet ble også en minnerik feiring, der vi fikk vise ADNO (og Norge!) på sitt beste, og attpåtil med H.M. Kongen tilstede! Det skjer ikke hver dag!

Daglig leder Anders Solheim takker Anne for sin trofaste og helhjertede innsats for antidopingarbeidet.

- Anne har satt varme og gode spor i organisasjonen, og har betydd mye for å etablere og befeste Antidoping Norges posisjon i det internasjonale antidopingarbeidet. Anne har vært sentral i viktige bilaterale samarbeidsprosjekter i for eksempel Kenya og Kina, og har med sin språkkunnskap, internasjonale forståelse og sin personlighet vært en viktig brikke når vi har arrangert internasjonale konferanser og har avholdt internasjonale møter i Norge. Vi ønsker Anne lykke til med nye utfordringer og takker for alt hun har bidratt med her hos oss, sier Solheim.

Nå er vi på jakt etter Annes erstatter. Se informasjon om stillingen her.