Styrker satsingen mot kriminalomsorgen

Antidoping Norge og Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS skrev under samarbeidsavtale.

Styrker satsingen mot kriminalomsorgen13
Skrev under avtale. Fra venstre: Avdelingsleder Fredrik Lauritzen, Antidoping Norge, sammen med Dag Sandham, fagrådgiver sikkerhet, dekan Kjersti Hove og administrasjonssjef Ellen M. Ekhaugen i KRUS. Til høyre: Prosjektmedarbeider Morten Heierdal i Antidoping Norge.

Mandag 19. desember signerte Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og Antidoping Norge en avtale som skal sikre at studenter får innføring og opplæring i dopingproblematikken.

Les også:- Et løft for antidopingarbeidet

I dette ligger det blant annet at Antidoping Norge skal gjennomføre elleve undervisningssesjoner i til sammen elleve fengsler i året. Doping skal dessuten inngå som eget tema i KRUS' reglement, og de viderefører også den eksisterende ordningen med gjennomføring av dopingprøvetaking.

Satsingsområde

Avtalen varer frem til 31. desember 2017 og forlenges deretter med ett år av gangen.

- Kriminalomsorgen har vært et satsingsområde for oss siden 2015, da vi satte i gang et prosjekt med å besøke alle de 14 rusmestringsenhetene i norske fengsler. Vi holdt foredrag for både ansatte og innsatte, og fikk gode tilbakemeldinger på innsatsen. Dette arbeidet har vært lærerikt, og det er bakgrunnen for at vi ønsket å formalisere samarbeidet og gi et mer helhetlig tilbud, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge, Fredrik Lauritzen.

- Et stort problem

Fagrådgiver sikkerhet i KRUS, Dag Sandham, understreker at arbeidet mot rus er et viktig satsingsområde i kriminalomsorgen. At antidoping nå skal inn som et eget tema i den praktisk-teoretiske delen av fengselsbetjentstudiet, mener han er svært viktig.

Les også:Oppland forlenget samarbeidet med Antidoping Norge

- Doping er et stort problem i fengsler, og derfor er det viktig for oss at de som skal jobbe som betjenter har kunnskap om dette. På denne måten kan de gjøre bedre vurderinger og iverksette riktige tiltak, i tillegg til å samtale med innsatte om dopingbruk, sier Sandham.