Skal jobbe for trygge og sunne treningsmiljøer

Første kommunale samarbeid i Vestland fylke.

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver

Askøy kommune er nyeste kommune som har signert avtale om lokal mobilisering mot doping. Avtalen løper fra januar og strekker seg ut 2021. Kommunen har lenge hatt et etablert trepartssamarbeid med Antidoping Norge (ADNO), politiet og lokale treningssenter, men har nå forpliktet seg til å drive et mer omfattende og helhetlig arbeid.

Les også:Stor interesse for antidopingarbeid i lokalmiljøer

- Målet er å skape og legge til rette for aktivitet og engasjement som stimulerer til trygge og sunne treningsmiljøer på Askøy, uten doping, heter det i en uttalelse fra kommunen.

Lokal mobilisering er ADNOs skreddersydde antidopingprogram for fylker, kommuner og bydeler, og handler om å etablere helhetlige og koordinerte løsninger for å bekjempe doping i lokalmiljøer.

- I prossen som har ledet frem til denne avtalen har Askøy kommune vist et stort engasjement for tematikken. De har et godt fundament fra trepartssamarbeidet de har vært del av, men får nå enda bedre rammer for å drive et godt forebyggende arbeid, sier rådgiver Karoline Solheim, som sitter i styringsgruppa for samarbeidet.

Med Askøy med på laget, har ADNO nå samarbeid med to fylker, 13 kommuner og én bydel.

Les også:Dette er lokal mobilisering