Sammen mot doping i Orkdal

- Imponert over den jobben som Orkdal har gjort.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Orkdal
SLT-koordinator Karin Røttereng under ADNOs nasjonale seminar høsten 2018. Foto: Lars Vestad

Antidoping Norge (ADNO) har en kommunal samarbeidsmodell under paraplyen som kalles Lokal mobilisering mot doping. Orkdal kommune i Trøndelag var første kommune som signerte en slik kommunal samarbeidsavtale tilbake i 2016.

Etter et treårig prosjekt har samarbeidet nå gått over i en annen form der arbeidet står mer på egne bein, uten at ADNO er like involvert.

I den anledning er det også laget en omfattende prosjektrapport som nå er distribuert bredt til alle SLT-koordinatorer i Norge.

- Vi er imponert over den jobben som Orkdal kommune har gjort, både gjennom det tverrfaglige samarbeidet som er drevet siden 2016 og gjennom å utvikle denne rapporten som vil være nyttig og inspirerende for andre kommuner, sier Fredrik Lauritzen, avdelingsleder for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

Les og last ned rapporten her!

ADNO har i dag avtale med 12 kommuner - og vil starte opp i ytterligere to kommuner til høsten. Lauritzen mener det Orkdal har fått til er forbilledlig.

- Her har de klart å samarbeide bredt med mange aktører i lokalsamfunnet. De har også sørget for bred omtale, blant annet i lokal media, som gjør at dette prosjektet og denne tematikken har blitt lagt merke til, sier avdelingslederen.

Formålet med prosjektet har vært å gi unge mennesker i Orkdal kommune tilstrekkelig kunnskap og informasjon til å avstå fra dopingbruk og bygge opp under en tydelig nulltoleranse i sine lokalmiljøer.

Prosjektet har vært ledet av Karin Røttereng som er SLT-koordinator i Orkdal kommune.

- Gjennom prosjektet har vi ønsket å skape en tverrfaglig arena i kommunen, en arena der vi kan møtes for å utveksle erfaringer, diskutere holdningsskapende arbeid og hvordan vi skal håndtere problematikken, skriver Røttereng i innledningen av prosjektrapporten.