Ren sesongstart i KBK

Eliteserieklubben startet sesongen med foredragsrekke om antidoping.

Kbk1

Kristiansund Ballklubb (KBK) er klare for comeback i Eliteserien etter den dramatiske kvalikkampen mot Vålerenga før jul.

I forberedelsene til gjensynet med toppen av norsk fotball satte klubben også antidoping på agendaen. Allerede denne uka, den første oppkjøringsuka, ble eliteseriespillerne satt på skolebenken.

Nærmere 30 personer, inkludert trenere og støttepersonell, var på plass da ADNOs foredragsholder Oddbjørn Floan leverte det rene budskap.

- Det ble en fin seanse med godt oppmøte der vi gikk gjennom det viktigste rundt dopinglisten, legemiddelsøk og medisinske fritak. I tillegg gikk vi gjennom gangen i en dopingkontroll og snakket om kosttilskuddbruk og rusmidler som står på dopinglisten, som vi opplever som en tiltakende utfordring også i idretten, sier Floan.

A-lagsgutta var ikke alene om å få antidopingpåfyll når ADNO først var på Kristiansund-besøk. For også klubbens G19-lag, G16-lag og damelaget hadde hvert sitt foredrag i løpet av dagen.

- Til sammen snakket jeg til omtrent 75 personer, og det er absolutt grunn til å skryte av KBK som setter temaet så bredt på agendaen, sier Floan.

Dersom din klubb eller idrettslag ønsker antidopingforedrag: Ta kontakt på [email protected].

For organisasjonsledd som er underlagt Norges idrettsforbund er foredrag gratis.


Her skal det spilles Eliteserie igjen til våren. Denne uka var antidoping satt på planen i den nyopprykkede klubben.