På besøk hos USADA

- Gjensidig utveksling av kunnskap og erfaring.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Usada

Sommeren 2018 inngikk Antidoping Norge (ADNO) og USADA (Det amerikanske antidopingbyrået) en samarbeidsavtale. Denne uka var en delegasjon fra ADNO på besøk på USADAs hovedkontor i Colorado Springs.

På agendaen sto temaer som testing, etterretning og etterforskning, forebyggende arbeid og kommunikasjon.

- USADA er en stor organisasjon med et omfattende antidopingprogram i amerikansk idrett. I mange av våre bilaterale samarbeid er det slik at vi i ADNO først og fremst må dele av vår kompetanse, men i møte med USADA er det større anledning for en gjensidig utveksling av nyttig kunnskap og erfaring, sier daglig leder Anders Solheim.

USADA er 20 år i år og gjennomfører i overkant av 6000 dopingprøver i olympiske idretter i løpet av et år. Blant temaene som USADA var interessert i å høre særlig mer om var hvordan Antidoping Norge har bygget opp sin folkehelseportefølje, og ikke minst hvordan antidopingprogrammet på norske treningssentre drives.

- I tillegg til å diskutere organisasjonenes arbeid på ulike områder på et operativt nivå, ble det rikelig anledning til å lufte og diskutere globale antidopingspørsmål, sier Solheim.