Over 50 trenere deltok på nettforedrag

– Det gir mulighet for å bli med uansett hvor man bor, sier foredragsholder Siri Bynke.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
053 Siri Bynke 29102016 R 1uko
Rådgiver for idrett i Antidopnig Norge, Siri Bynke hadde forrige uke nettforedrag for både trenere, elever og landslagsutøvere i svømming.

Korona-tida har ført til at de fleste har sett etter nye måter å møte folk på. Så også for foredragsholderne i Antidoping Norge som normalt reiser rundt i hele landet for å holde foredrag for ulike målgrupper.

De siste ukene har det blitt holdt flere foredrag, blant annet to nettforedrag for trenere, med svært stor interesse. Godt over 100 trenere deltok på de to webinarene.

– Vi opplevde veldig god respons fra deltagerne. De stilte gode spørsmål underveis via chattefunksjonen, som vi gikk gjennom på slutten. Nettforedrag fungerer veldig bra, og det gjør jo at mange flere får muligheten til å bli med, uansett hvor man bor, forteller rådgiver i Antidoping Norge, Siri Bynke, som også hadde nettforedrag for svømmelandslaget og videregående skoler sist uke.

Fra 26 særforbund

På trenerforedraget, som var nytt for anledningen, var det deltagere fra hele 26 ulike særforbund. Turn, håndball, cheerleading, friidrett og skyting var noen av idrettene som var representert. Undersøkelsen som ble sendt ut i etterkant viste at 96 prosent av de som svarte var fornøyde med foredraget og kunne tenke seg å delta på tilsvarende foredrag senere.

Det halvtimes lange foredraget var en generell innføring til antidoping i et trenerperspektiv.

– Manger tenker kanskje at antidoping bare handler om toppidrett, og at dere utøvere ikke ville gjort noe sånt bevisst. Da glemmer man rusaspektet og kroppsaspektet. Det kan godt være dere har at kjempegodt miljø i treningsgruppa, men motivasjonen for dopingbruk kan kanskje relateres til det som skjer utenom idretten., og vi ser at kunnskapsnivået varierer veldig. Dette introforedraget mener jeg passer for trenere på alle nivå, sier Bynke.

Tirsdag klokka 19 holder hun et nytt foredrag for trenere og allerede er det over 80 påmeldte. Framover er også planen å gå nærmere inn på forskjellige relevante tema i nye nettforedrag.

– Risiko ved bruk av kosttilskudd er et av temaene trenerne gjerne vil høre mer om. Det er eksempel på tema som kommer vi til å tilby etter hvert. Ungdom vet ofte om mye mer enn hva trenerne gjør. Derfor er det viktig for trenere å vite hva som er populært og blir snakka om.

ØNSKE OM FOREDRAG?
Er du interessert i antidopingforedrag for skoler, idrettslag, utøvergrupper eller andre? Ta kontakt med Antidoping Norge på [email protected].