- Nyttige møter med WADA

ADNO-besøk hos WADA i Montreal.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Norway1

Onsdag denne uka besøkte Antidoping Norge (ADNO) hovedkontoret til Verdens antidopingbyrå (WADA) i Montreal.

Det var lagt opp til en hel dag der ledelsen i ADNO kunne diskutere og utveksle erfaring om ulike sider av antidopingarbeidet.

- Jeg opplevde dette som veldig nyttige møter og samtaler det vi fikk anledning til å snakke nærmere om for eksempel innføringen av nytt regelverk, utvikling av etterretningsarbeid og forebyggende programmer, praktisering av medisinsk fritak og utøvernes stemme i antidopingarbeidet. I tillegg fikk vi presentert ADNOs arbeid i Norge for WADAs administrative ledelse på en god måte, sier daglig leder Anders Solheim.

- ADNO ønsker å spille en rolle i å heve kvaliteten på det internasjonale antidopingarbeidet, og for framtidens antidopingarbeid er det viktig at vi har et sterkt og uavhengig WADA, understreker Solheim.

Fra Antidoping Norge deltok i tillegg til Solheim, leder for kontroll og påtale-avdelingen, Britha R. Røkenes, leder av forebygging og folkehelse Fredrik Lauritzen, ny leder for internasjonal avdeling fra høsten 2020, Martin Lauesen, og kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.