Nytt Rent Særforbund: – Fint å få et bevis på jobben vi gjør

Norske amerikanske idretters forbund har fått det synlige beviset på at de er et Rent Særforbund. Sportssjef Thomas Kejser-Lervik mener det viktigste de kan gjøre er å skape selvjustis og gode holdninger i klubbene.

Thomas
Norges amerikanske idretters forbund ble Rent Særforbund nr. 53. Forrige uke fikk de utdelt plaketten på kontoret.

I forrige ble plaketten utdelt på kontorene til forbundet som samler idrettene lacrosse, amerikansk fotball, cheerleading og disksport på Idrettens hus på Ullevaal.

– For oss er det fint å få et fysisk bevis på den jobben vi har lagt ned for en ren idrett i mange år. Vi er glad for å være en del av fellesskapet for ren idrett totalt sett. Dette er jo ingen jobb vi gjør alene, sier Kejser-Lervik.

Les mer om Rent Særforbund

Det 53 Rene Særforbundet har fått plaketten på plass på kontorene på Idrettens hus på Ullevaal stadion.

Må komme hele veien til utøveren

Forbundet ble oppretta i 2010 og har over 12.000 medlemmer. Framover håper forbundet å jobbe videre med å nå ut til de mange medlemmene med antidopingkunnskap og informasjon.

– Det viktigste er at vi kommer hele veien ut til utøveren. Vi oppfordrer alle aktive utøvere til å ta Ren Utøver, mens alle eliteutøvere må ta det, forteller sportssjefen.

I tillegg må alle klubber som leverer utøvere til landslag bli et Rent idrettslag og gjennomføre tiltakene som ligger i programmet. Det kan være å få foredrag fra Antidoping Norge, dele informasjon på nettsider/ sosiale medier eller trykke Rent IL-logoen på klær og utstyr.

– Det er viktig å være et Rent Særforbund, men det er enda viktige å gjøre tiltakene. Vi håper det kan skape den bevisstheten og selvjustisen i klubben om at det ikke er greit å jukse. Vi i forbundet er jo langt i fra den enkelte utøveren, mens klubbene og lagkameratene er mye nærmere. Derfor tror vi at det å skape de gode holdningene i miljøet er det viktigste vi kan gjøre.

Glad for at breddeutøvere blir dopingtesta

Forbundet er også glad for arbeidet som blir gjort med dopingkontroller i idrettene deres.

– Det er viktig at ikke bare topputøvere blir testa, men også breddeutøvere og begge kjønn. Det bør ikke bare være de store gutta som blir testa, og det har vi sett blitt bedre, sier Kejser-Lervik.