Nye Rent Senter: – Nå blir det enklere å forebygge doping på treningssenter

Rent Senter er lansert i helt ny drakt. Når ditt treningssenter er registrert får du tilgang på et fulldigitalt antidopingprogram med tilgang til alle verktøy.

Rådgiver Kristoffer Lie Loftheim forklarer visjonen bak Rent Senter-programmet.

Rent Senter har nå blitt et fulldigitalt antidopingprogram. Det betyr at treningssenteret får tilgang og oversikt over alle verktøyene i programmet på en nettside. Du får for eksempel tilgang på samtaleveiledning.

SJEKK UT OG REGISTRER DITT SENTER PÅ NYE RENTSENTER HER

Et løft for treningsbransjen

– Nye Rent Senter har blitt veldig bra. Det er et løft for hele treningsbransjen, sier bransjedirektør i Virke Aktiv Helse, Mee Eline Eriksson.


Den visuelle profilen til Rent Senter er også helt ny.


Rent praktisk må alle treningssentrene inn på rentsenter.no og registrere seg på nytt. Det betyr at ansatte ikke får tatt e-læringen, før senteret har registrert seg på nytt.

– Alt blir nå satt i system og du får tilgang til samtaleveiledning, kan melde deg på gratis kurs og bli inspirert av videoinnhold. Det skal rett og slett bli enda enklere å forebygge doping på treningssenter rundt om i landet, sier rådgiver Kristoffer Lie Loftheim.

– Vi må slutte å tenke at vi skal ta noen

Jørn Stian Dahl er PT-ansvarlig i Fresh Fitness og har brukt Rent Senter-programmet aktivt i mange år. Veiledning til bekymringssamtalen tror han er spesielt viktig.

– Jeg vet det har vært etterspørsel fra oss i bransjen om at brukerveiledning og annen type veiledning blir mer tilgjengelig. Det forstår jeg at det blir mer av nå, sier Dahl.

Eksempel på materiell Rene Senter kan skaffe seg i den nye portalen Rentsenter.no.


Han har selv hatt mange slike samtaler og merker at mange ansatte gruer seg for å ta disse.

– Min erfaring er at det ikke skummelt. Ofte blir det nært og kanskje litt fint. Vi må slutte å tenke at vi skal ta noen, vi skal gi råd, og sette fingeren på noe vi er bekymret over. Det ligger det mye omsorg i, sier Dahl.

Kristoffer Lie Loftheim (f.v) rådgiver treningssenter i ADNO, Mee Eline Eriksson, bransjedirektør Virke Aktiv Helse og Jørn Stian Dahl, PT-ansvarlig i Fresh Fitness var alle med i Antidoping-podden i anledning lansering av nye Rent Senter.

Hvorfor skal akkurat ditt treningssenter bruke penger på å bli et Rent Senter?

– Det er jo treningssentrene selv som finansierer programmet. Pengene de spytter inn, får de jo også tilbake i form av blant annet kurs og materiell. I tillegg er det jo et kjempeviktig samfunnsansvar og et potensiale for nye medlemmer. Her kan du vise at ditt senter har tatt et standpunkt og vil være en trygg og ren arena med nulltoleranse for doping.

Ikke overbevist enda? Se filmen over!