Ny viktig samarbeidsavtale på plass

ADNO inngår samarbeid med International Testing Agency (ITA) blant annet for å dele kunnskap og koordinere testing.

Ita color rgb big

ITA er en uavhengig og "non-profit" organisasjon som ble stiftet i 2018. Organisasjonen har tilhold i Lausanne i Sveits og jobber med antidopingprogrammer for internasjonale særforbund, arrangører av store idrettsbegivenheter eller andre antidopingorganisasjoner som trenger støtte.

21 nasjonale antidoping-organisasjoner har allerede samarbeid med ITA og nå er også en avtale mellom ADNO og ITA kommet på plass. Fra før av har ADNO vært engasjert i ITAs program for opplæring av internasjonale dopingkontrollører.

Les pressemeldinga fra ITA

Nye muligheter for informasjonsdeling

Samarbeidsavtalen er derfor et viktig, men naturlig neste skritt for å styrke forholdet mellom Antidoping Norge og ITA, sier Martin Holmlund Lauesen, internasjonal leder i ADNO.

Slike avtaler er svært viktig i kampen for en ren idrett framover, mener han. Blant annet gir det nye muligheter for informasjonsdeling i etterforskning av dopingsaker.

Samarbeid mellom nasjonale og internasjonale antidopingorganer er nøkkelen til å styrke kampen mot doping i idretten. Bare ved å lære av hverandre, koordinere innsatsen og skape synergier, vil vi være i stand til å yte vårt beste i vårt arbeid for å beskytte de rene idrettsutøvere, mener Lauesen.

Benjamin Cohen, direktør i ITA er også svært fornøyd med å ha fått på plass et samarbeid.

Jeg takker Antidoping Norge, en sentral antidopingorganisasjon i Europa, for at de viser tillit til ITA ved å gå inn i dette samarbeidet med oss. Dette partnerskapet vil gjøre det mulig for oss å skape viktige synergier mellom antidopingprogrammer på nasjonalt og internasjonalt nivå. Sammen kan vi øke effektiviteten i antidopingarbeidet vårt og øke evnen til å avdekke doping gjennom informasjonsdeling, sier Cohen.