Ny videoserie gir svar på dopingspørsmål

«Spør for en venn» er Antidoping Norges nye videospalte på Facebook og Instagram.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Dette er et av spørsmålene som blir besvart i #spørforenvenn.

Har du et spørsmål om doping eller antidopingarbeid du alltid har lurt på?

Mest sannsynlig er det et av spørsmålene som kommer på et sosialt medium nær deg framover. Vi i Antidoping Norge får veldig mange spørsmål hvert år. For eksempel når vi er ute på foredrag på skoler og idrettslag eller besøker samarbeidspartnere i kommuner, særforbund og på treningssenter.

Vil forklare vanskelige spørsmål på enkel måte

– Vi ser hele tiden etter hvordan vi kan gjøre informasjon og kunnskap om antidoping lett tilgjengelig og lett forståelig. Å bruke video på sosiale medier har vært en uttalt satsing for oss en stund, men med denne serien forsøker vi å ta det inn i et kortere videoformat. Målet er å forklare vanskelige spørsmål på enkel måte, forteller kommunikasjonsleder, Halvor H. Byfuglien.

De mest vanlige spørsmålene vi får er valgt ut og har nå blitt til en videoserie som skal gå fremover på Facebook og Instagram. Der svarer de ulike fagpersonene i Antidoping Norge på spørsmål som:

  • Hvem er det egentlig som doper seg i Norge?
  • Hva er risikoen ved å bruke et kosttilskudd?
  • Hva gjør jeg hvis jeg mistenker at en konkurrent eller treningskamerat doper seg?
  • Hva kan en blodprofil fortelle oss?

Har du spørsmål?

Kanskje sitter du som utøver, leder eller treningsinteressert med enda flere spørsmål som vi også kan svare på i denne videospalten. Da er det bare å sende oss en melding på Facebook, Instagram eller på e-post til [email protected].

– En kan være helt trygg på at om du har et spørsmål du lurer på om antidoping - om det er noe du ikke skjønner eller forstår - så er det helt sikkert noen andre også som lurer på det samme, sier Byfuglien.