Ny strategiplan for ADNO

Gjeldende for perioden 2020-2023.

Strategiplan

Et nytt år er i gang, og for Antidoping Norge (ADNO) betyr det også at det er en ny strategiplan som gjelder. Den nye strategien for perioden 2020-2023 ble vedtatt av ADNOs styre i 2019.

I den nye strategiplanen framkommer det tydelig at ADNO har ambisjon om å være antidopingorganisasjonen for alle som vil bekjempe doping i Norge, uavhengig av nivå og arena. Det understrekes at det vil være viktig å fortsette utvikling av organisasjonen, søke ny kompetanse og kunnskap og se etter måter vi kan måle effekt av det arbeidet vi er satt til å gjøre.

Under følger daglig leders intro-hilsen i den nye strategiplanen. Hele planen kan du laste ned her.

HILSEN FRA DAGLIG LEDER

Vi skulle ønske det var en selvfølge at alle trente rent uten å ta snarveier og at alle som stiller til start i en idrettskonkurranse har like muligheter til å vinne.

Sånn er det dessverre ikke.

For noen blir fristelsene for store. Fristelsen til å bygge kropp på en måte som setter helsa på spill og fristelsen til å ty til dopingmidler som gjør utøveren i stand til å slå konkurrenter som har satset på at trening og talent skulle holde til gull.

Som antidopingorganisasjon ønsker vi å fremme ren trening og ren idrett på alle nivåer. På tvers av alle ambisjonsnivåer. Og på tvers av alle landegrenser.

Vi heier på at det er de ekte vinnerne som skal ta imot jubelen når de bryter målstreken eller dommeren blåser i fløyta. For oss er det viktig å holde fast ved at tålmodig trening over tid gir de beste og mest varige resultatene. Om vi først begynner å tvile på det, ja, da har idretten tapt.

Vi er ikke naive. Vi forstår at noen forsøker å lure systemet, og vi har forståelse for at noen lar seg friste til kortsiktige løsninger for å bygge kropp. Likevel kan vi ikke fire på drømmen – visjonen om ren trening og like muligheter.

Anders Solheim

Daglig leder

Her er strategiplanen for perioden 2020-2023.