Ny samarbeidsavtale med fransk antidoping

Samarbeid inn mot OL/PL er del av avtalen.

IMG 2769 hoved

I 2019 inngikk Antidoping Norge (ADNO) en avtale med det franske antidopingbyrået (AFLD). I ettermiddag ble en ny samarbeidsavtale signert av AFLD-president Dominique Laurent og ADNOs styreleder Thorhild Widvey.

Mye av ADNOs internasjonale engasjement har over tid handlet om å utvikle og skolere opp andre nasjonale antidopingbyråer. I andre sammenhenger, som med Frankrike, har vi søkt samarbeid for å selv hente kunnskap og inspirasjon.

- I perioden som har vært, har vi dratt nytte av å få innspill til den lovgivingen som de har på antidopingområdet i Frankrike. Det har vært nyttig og relevant i vårt arbeid med å synliggjøre behovet for en antidopinglovgiving i Norge, sier Martin Holmlund Lauesen, leder av internasjonal avdeling i ADNO.

Han ser fram til et videre samarbeid med en stor idrettsnasjon som Frankrike.

- Dette samarbeidet er selvsagt ekstra interessant i og med at Frankrike nå er i full gang med å planlegge for et sommer-OL. Det ligger inne som en del av avtalen at vi skal samarbeide fram mot OL og Paralympics i 2024. I tillegg har vi mye erfaring som vi kan dele på tvers av organisasjonene både når det kommer til kontrollvirksomheten og i det forebyggende arbeidet, sier Holmlund Lauesen.

Avtalen, som ble undertegnet i ADNOs lokaler på Ullevaal stadion, har en varighet på tre år.

God stemning etter at AFLD-president Dominique Laurent og ADNOs styreleder Thorhild Widvey hadde signert avtalen i dag.