Besøk fra finske Dopinglinkki: – Vi kan lære mye av hverandre

Nordisk samarbeid gjør antidopingarbeidet i samfunnet sterkere.

Fredrik og Dopinglinkki
Jukka Koskelo og Mikko Lemettilä besøkte forskningssjef i ADNO, Fredrik Lauritzen denne uka.

Denne uka var finske A-clinic Foundation - Dopinglinkki på Norgesbesøk og tok blant annet turen innom Antidoping Norge.

I Finland er antidopingarbeidet organisert litt annerledes enn i Norge. A-Clinic Foundation jobber med forebygging av doping, utenfor konkurranse- og toppidrett. De jobber mot treningssenter, men tar ikke dopingtester og er helt adskilt fra det finske antidopingbyrået.

Viktig å dele erfaringer

På møte med forskningssjef Fredrik Lauritzen delte de to representantene erfaringer om hvordan de to organisasjonene jobber med forebygging og utdanning.

– Vi kan lære mye av dere, det er spesielt interessant å dele erfaringer om arbeidet med forebygging på treningssenter. Det er veldig spennende å høre hvordan dere jobber med Rent Senter-programmet, sier Mikko Lemettilä som sammen med Jukka Koskelo denne uka besøkte blant annet Steroideprosjektet og Antidoping Norge.

Også vi i Antidoping Norge kan lære mye om hvordan finnene jobber med forebygging.

– Som antidopingorganisasjoner jobber vi ofte mot det samme målet i programmene våre. Derfor er det veldig nyttig for oss å høre hvilke erfaringer andre har gjort seg og hvordan de bygger opp sine forebyggende program. Spesielt et naboland som Finland som vi har mange fellestrekk med, sier Lauritzen.

Dopinglinkki legger som oss i Antidoping Norge ned en stor innsats i å være synlige på digitale plattformer. På nettsidene deres er de svært opptatt av å dele kunnskap om dopingmidler gjennom artikler, videoer og podkast.