Nå kan du laste ned WADAs nye utøverapp

Skal gjøre det enklere og sikrere å registrere utøverinformasjon.

Lars anders 26 sh nett28 190502 101828
Av Lars VestadKommunikasjonsrådgiver

I videoen ovenfor får du en kjapp demonstrasjon av appen og noen av dens funksjoner.

Onsdag 27. november ble WADAs nye app tilgjengelig for nedlasting i App Store og Google Play. Appen skal gjøre det enklere for meldepliktutøvere å registrere hvor de befinner seg.

Les også: Hausken Nordberg ansatt i utøverstilling

En rekke utøvere har vært involvert i arbeidet med appen, og WADA har mottatt 2500 unike innspill i løpet av denne prosessen. Generaldirektør Olivier Niggli i WADA er godt fornøyd med lanseringen, og mener nyvinningen vil gjøre det enklere for både dem og de nasjonale antidopingorganisasjonene å støtte utøverne.

- I dag kan vi med stolthet si at vi har tatt et steg videre i arbeidet med å lede en verdensomspennende bevegelse for en dopingfri idrett, sier Niggli.

I dag er det cirka 125 utøvere på Antidoping Norges (ADNO) meldepliktliste, og ADNO og flere norske utøvere har vært med i testingen av den nye appen,

- Førsteinntrykket av den nye appen er at den ivaretar meldepliktrapporteringen på en bedre måte enn den forrige. Den er både mer oversiktlig og brukervennlig, noe som har vært etterspurt fra meldepliktutøverne, sier fagrådgiver Geir Holden i ADNO.

Tommel opp fra Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er blant utøverne som har fått muligheten til å teste appen. Jacobsen, som sitter i ADNOs meldepliktkomité, er fornøyd med det hun har sett.

- Jeg har brukt den en tid og opplever at den imøtekommer mange utøveres ønsker som ikke ble dekket av ADAMS-appen. Helt nytt brukergrensesnitt som er enkelt å forstå, og som raskt gir overblikk over kommende garantitider med adresser med tilknytning til Google Maps. Det er i tillegg veldig enkelt å se status på inneværende og kommende kvartal. Det er også lett å sette opp egne ønsker for pushvarsler, notifications og for eksempel velge pålogging med fingeravtrykk, sier Uhrenholdt Jacobsen og fortsetter:

- Jeg opplever dette som et godt verktøy som fungerer bedre enn det foregående, men som også har potensial til å utvikles videre og kan inneholde enda mer. Jeg vil oppfordre aktuelle utøvere til å bruke tid på å utforske og lære seg appen, for dette kan bli et verktøy som gir god oversikt og trygghet.

Les også:Ny repetisjonsmodul på Ren Utøver