Måkestad Bovim inn i ADNO-styret

Ingvill Måkestad Bovim erstatter Vebjørn Rodal i Antidoping Norges styre.

Bovim

Antidoping Norges styre består av seks frittstående medlemmer hvor tre medlemmer oppnevnes av NIF og tre styremedlemmer oppnevnes av staten. Medlemmene oppnevnes for fire år av gangen og hvert styremedlem kan gjenoppnevnes én gang.

I sommer var Vebjørn Rodal i mål med to fireårsperioder og det er nå klart at han veksler med en annen friidrettsutøver.

For denne uka ble det klart at Ingvill Måkestad Bovim tar over stafettpinnen og går inn i styret etter at hun ble oppnevnt av Kultur- og likestillingsdepartementet.

- Jeg trengte ikke lang betenkningstid på å si ja til dette ærefulle oppdraget, selv i en veldig hektisk hverdag som mor og med mange jobbprosjekt. For min del er en dopingfri idrett den eneste arenaen jeg vil sende mine barn til. Like premisser for alle er for meg en hygienefaktor, og jeg synes Antidoping Norge gjør en meget bra jobb for å sikre det, sier Måkestad Bovim.

I ADNO-styret vil hun blant annet bidra med sitt blikk og erfaring som tidligere toppidrettsutøver.

- Bakgrunnen min som toppløper gir meg innsiktsfull erfaring med å etterleve antidopingreglene og kontrollregimet, men jeg har også dessverre sett og erfart utenlandske løpere som har brutt reglene og snytt rene utøvere for topp-prestasjoner og medaljer i mesterskap. Det ligger meg derfor nært å kjempe for rettferdighet og en ren idrett, sier Måkestad Bovim.

Vi ønsker Ingvill velkommen til styret som for øvrig består av; Rune Andersen (styreleder), Siri Hatlen (nestleder), Kristin Grefberg, Thor-Arne Wullum og Erik Borge Skei.