Magnus (27) ble frarøvet sitt store øyeblikk av en dopet utøver

Magnus Nedregotten og curlingpartneren tapte bronsefinalen i OL. Kort tid etter begynte ryktene å svirre.

Anonymt og trygt: Tips oss om doping

Magnus Nedregotten og partneren Kristin Skaslien konkurrerte i mixed curling i OL i Pyeongchang i februar 2018. Curlingparet tok seg til en bronsefinale, hvor de møtte det russiske paret Aleksandr Kruselnitskij og Anastasia Bryzgalova.

Oppgjøret endte i et sviende nederlag, og frustrasjonen over prestasjonen var stor. Kort tid etter begynte imidlertid ryktene å svirre om at Kruselnitskij hadde testet positivt på et forbudt stoff.

Den russiske OL-komiteen bekreftet at de hadde en dopingsak fem dager senere, og like etter bekreftet Idrettens voldgiftsrett (CAS) at Kruselnitskij hadde brutt reglene og samtykket til midlertidig utestengelse.

Les også:Slik virker meldonium

- Er det mulig? Tuller du?

- Det første jeg tenkte var, er det seriøst? Det gikk en liten gnist gjennom meg, Er det mulig? Tuller du? Får vi bronse nå? Er det det som kommer til å skje? forteller Nedregotten i et videointervju med Antidoping Norge.

11 dager senere var Nedregotten og Skaslien tilbake i Pyeongchang. De fikk reise tilbake på IOCs regning, og under en høytidelig seremoni på OLs nest siste dag fikk curlingparet bronsemedaljene.

OL-eventyret fikk en lykkelig slutt, men øyeblikket og den spontane gleden ved å vinne en medalje fikk de aldri oppleve.

- Uansett om vi ikke får opplevelsen av å vinne en medalje på banen, føle at seieren er vår, så er det veldig bra at det arbeidet som gjøres i dag fører til at de som jukser blir tatt. Og det er jeg helt sikker på at alle som driver med idrett setter stor pris på, sier han.

Les også:To år, 332 tips og 21 dopingsaker


Magnus Nedregotten og partner Kristin Skaslien under bronsefinalen i mixed curling. Foto: NTB scanpix