Møtte 250 utøvere på NM-veka

- Gode møter og samtaler med utøvere og ledere.

Halvor 166 sh nett7 190502 101837
Av Halvor H. ByfuglienKommunikasjonsleder
Nmveka
Ina Høiland (t.v.) og Thea Langeland utgjorde antidopingpatruljen på Starmoen i Elverum. Foto: Erik M. Unaas

Siste helgen i juni ble NM-veka arrangert, i et tilpasset korona-format. Syv idretter arrangerte sitt NM på arenaer i Hamar, Stange, Løten og Elverum. For å kunne arrangere årets utgave av NM-veka var det kun idretter som ikke er definert som kontaktidretter som fikk delta, og arrangementene var ikke åpent for publikum.

Antidoping Norge (ADNO) var til stede på arrangementet med sin antidopingpatrulje.

- Jeg må si vi opplevde utelukkende positiv respons. De vi møtte var veldig interesserte, og vi ble godt mottatt overalt hvor vi kom, sier Ina Høiland, som var del av ADNO-patruljen.

- NM-veka gir oss muligheten til å møte en del mindre idretter som vi ikke ser så mye til ellers. Som for eksempel innen motorsport, luftsport og skate.

Høiland antyder at de i løpet av de to dagene møtte omtrent 250 utøvere, i tillegg til at det ble god tid til å snakke med en del idrettsledere og støttepersonell. Det ble delt ut strøartikler – tidsriktig antibac denne gangen – og informasjonsmateriell.

- Mange av utøverne vi møtte her vet lite om antidoping, og er i liten grad klar over at dette angår dem i deres idrettshverdag. Alt i alt ble dette fine dager, og vi hadde gode møter og samtaler med utøvere og ledere, sier Ina Høiland.